Kampagne: Hele verden i skole 2004

Redaktionen

Uddannelse er en grundlæggende menneskeret, men også et vigtigt våben til at bekæmpe fattigdom.

I 2002 lovede verdens ledere god og gratis grundskolegang til alle børn inden 2015. Uddannelse for Alle har siden da været et globalt mål. Alligevel er der fortsat 100 millioner børn globalt, som ikke har mulighed for at komme i skole.

I april kan danske skoleklasser sammen med hundrede tusinder af skolebørn verden over være med til at sætte retten til uddannelse på dagsordenen ved at deltage i den globale kampagne “Hele Verden i Skole”.

I Danmark er det u-landsorganisatione, Ibis, der arrangerer kampagnen. På verdensplan er kampagneaktiviterne arrangeret af Global Campaign for Education (GCE).

GCE er paraply organisation for lærerfagforeninger og private organisationer, der bakker om om Uddannelse for Alle, og Ibis er medlem. Der vil således både være internationale og nationale aktiviteter at følge med i, i ugerne før og efter påske.

I Danmark er aktiviteterne hovedsagelig for klasser i grundskolen og deres lærere. De fleste af dem finder sted i ugen før påske.

Kampagnens højdepunkt bliver en landsdækkende læsestafet fredag den 2.april, hvor skoleklasser kan “læse penge ind” til at flere børn kan komme i skole gennem Ibis uddannelsesprojekter i Afrika og Latinamerika.

Ibis udgiver et læsehæfte med tekster af danske forfattere som Lene Kaaberbøl og Jeff Matthews. Med hæftet følger lærermateriale med ideer til undervisning om Uddannelse for Alle, og retten til uddannelse, der kan ledsage deltagelsen i læsestafetten. Pengene til læsestafetten doneres af danske virksomheder.

Invitationer til at deltage samt nærmere oplysninger bliver sendt ud til skolebibliotekarer i alle landets folkeskoler, privatskoler og efterskoler i slutningen af februar. På www.ibis.dk kan man læse nærmere om de forskellige aktiviteter.

Materialet vil ligeledes fra slutningen af februar være at finde på www.ibis.dk, hvor man kan orientere sig yderligere om kampagnen, Ibis-værdier og målsætninger samt søge relevante links.

Tilmelding kan kun ske elektronisk. Se www.ibis.dk