U-landssekretariatet skal have ny chef

Redaktionen

U-landssekretariatet – fagbevægelsens støtteorgan for faglig organisationsudvikling i Den 3. Verden – skal have ny chef. Den hidtidige sekretariatsleder, Steen Christensen, er overgået til en stilling som seniorkonsulent med særlig henblik på udvikling af projektstøtte under regeringens såkaldte arabiske initiativ.

Dette initiativ, som omfatter 180 mio. kr. om året, er rettet mod landene i Mellemøsten og Nordafrika og skal bl.a. gå til demokratiseringsstøtte og faglig organisationsudvikling. Steen Christensen er således netop hjemkommet fra en rundrejse i Danida-regi til Mellemøsten.

Den 58-årige cand.phil. kan efter årtier i internationalt solidaritetsarbejde trække på en lang række politiske kontakter i bl.a. den arabiske verden, som U-landssekretariatet håber at kunne udnytte på denne måde.

Steen Christensen var partisekretær i Socialdemokratiet 1984-97, før han kom til det daværende Fagbevægelsens U-landssekretariat som sekretariatsleder.

U-landssekretariatet har indsat Anders Stig Møller som konstitueret chef, indtil en ny sekretariatsleder er fundet. Vedkommende ønskes at tiltræde snarest muligt, eller 1. juni.

Den økonomi- og organisationsuddannede Anders Stig Møller har selv søgt stillingen, som blev opslået i Politiken midt i april.

Han har arbejdet i U-landssekretariatets regi i en årrække, først som projektrådgiver i Bangladesh og Asien (regionalt) fra 1997 til 2000, derpå i næsten 3 år som regionalkoordinator for organisationens projekter i Mellemamerika og Caribien., hvorefter han fra oktober 2002 tiltrådte som konsulent i domicilet i København med ansvar for Latinamerika.

Den 50-årige Anders Stig Møller har været konstitueret chef siden medio februar og desuden bl.a. siddet et år i Mellemfolkeligt Samvirkes styrelse som repræsentant. for Arbejderbevægelsens Internationale Forum, AIF. Han trak sig ud efter seneste repræsentantskabsmøde forleden.

U-landssekretariatet blev skamskudt af VK-regeringen under seneste finanslovsforlig, hvor alle tilskud til organisationen i princippet blev inddraget, dog således at aftaler om allerede indgåede projekter skulle honoreres.

Det skete efter flere kilders vurdering især på opfordring fra den unge venstremand, Troels Lund Poulsen, som længe har haft et horn i siden på fagbevægelsens u-landsarbejde.

Se talrige artikler om fjernelsen af statstilskuddet i u-landsnyt.dks arkiv-rubrik, der findes ude i menuen til venstre. Indtast ordet “U-landssekretariatet” på søgefunktionen i arkivet, hvorefter artiklerne kommer frem.