Nye rejsemål som volontør med MS

Redaktionen

Fra 2009 kan du rejse med Mellemfolkeligt Samvirkes rejseprogram, Global Contact, til et nyt område i Indien – det smukke Ladakh skriver MS i sit seneste elektroniske nyhedsbrev torsdag.

Ladakh betyder på Ladakhi “landet der ligger højt”, og det er et enormt område, der adskillerr Vest Himalayas bjergtinder fra de uendelige vidder som udgør det tibetanske plateau. Ladakh bliver ofte refereret til som “Lille Tibet”, og det har også engang været tibetansk.

På den måde er det et spændende sted med både indisk og tibetansk kultur, samtidig med at det har sin helt egen Ladakhi selvopfattelse. Ladakh har formået at bevare meget af sin egen kultur og identitet.

Det er først indenfor de seneste år, at rejsende for alvor er begyndt at udforske dette ukendte landskab. Landskabet er kendetegnet ved de golde vidder, hvor hvide gompas, klostre, dukker op i de fjerneste hjørner.

Projektet

Som volontør har du mulighed for at lave aktiviteter sammen med børn og unge fra Ladakh, være med til at koordinere et skoleområde for studerende, der går i skole i Leh, være med til at udvikle solenergi med de lokale, hjælpe de lokale lærere med undervisning i engelsk samt øve engelskkundskaber med de mange ivrige, unge Ladakhis, der gerne vil blive bedre til engelsk.

Hvis du har kendskab til skøjtning, kan du være med til at undervise børn og unge i skøjteløb (december-februar) og meget mere.

Som volontør på vores projekt i Ladakh vil du have mulighed for at komme til at arbejde med praktiske såvel som organisatoriske opgaver, specielt hvis dit ophold er i længere tid. Du skal i din tilmelding beskrive, hvilket arbejdsområde du gerne vil arbejde inden for. Herefter vil vi forsøge at placere dig så det passer bedst muligt. Ændringer kan dog forekomme. Projektet er fra den 9. marts til 29. maj 09

Læs mere på http://www.globalcontact.dk/sw106737.asp?trackingid=990&newsletterid=232

Du kan også komme med Next Stop

Next Stop-programmet for unge tilbyder igen i år studieture til steder, hvor demokrati og indflydelse langt fra er selvfølgelige rettigheder. Programmet byder i år på ture til Syrien/Jordan, Libanon og Israel/Palæstina samt på ture til Kenya og El Salvador, der er helt nye destinationer.

Next Stop er studieture for unge (typisk 20-30 år) af 3 ugers varighed i ugerne 31, 32 og 33. Formålet er at sætte fokus på, hvordan vi som unge kan påvirke det samfund og den verden, vi lever i, og hvordan vi kan skabe dialog imellem danske unge og unge i de lande, vi rejser til.

På turene besøges sociale ungdomsorganisationer og -bevægelser, hvis fokusområder er indenfor: Kønsproblematikker, ungdomspolitik, migration og demokrati.

Gennem besøgene ønskes dels at give et indblik i, hvordan problemstillingerne angribes og ungdomsbevægelserne arbejder, dels at vende blikket indad og reflektere over, hvordan vi som unge selv kan skabe forandring i Danmark.

Programmet for den enkelte rejse vil blive planlagt i samarbejde mellem 2 rejseledere, der har specifikt kendskab til de enkelte lande, og de organisationer som Mellemfolkelig Samvirkes ansatte i regionen har kontakt til. Hver rejse har max. plads til 15 deltagere.

Læs mere på
http://globalcontact.dk/sw68749.asp?trackingid=990&newsletterid=232