Fotoudstilling og foredrag om et “Liv på Kanten” på årets store rejsemesse

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Et mangrovebælte på 100 meter fra kysten ind i landet kan bremse en tsunami og tage kraften ud af cykloner og storme.

Ikke desto mindre forsvinder omkring 8 procent af verdens mangroveskove hvert år, og der er nu kun 170.000 kvadratkm tilbage, altimens klimaforandringerne ventes at udløse langt flere storme og cykloner, især i Den 3 Verden.

For mangroven og dens beboere er det et “liv på kanten” og det er også titlen på en fotoudstilling, der kan ses på årets store rejsemesse “Ferie 09”, som indledes på fredag i Bella Center i København, skriver Berlingske Tidende lørdag.

Journalist Ulla Lund og fotograf Peter Hauerbach har besøgt mangrove-skove verden over, og fotoudstillingen, hvor øko-turisme også er et emne, er led i et større projekt om mangrover, koralrev og lokale folkeslag op til klimakonferencen i København i december.

På rejsemessen holder parret 3 foredrag og hele projekt “Liv på Kanten” vil senere omfatte en netportal, hvorfra der kan downloades materiale til undervisning.

Foredragene holdes på messen som følger:

Fredag d. 23 januar, kl. 16.30 i Rum 2: Øko-turisme i klimaforandringernes tegn
Lørdag d. 24 januar, kl. 10.30 i Rum 2: Mangrover – kystens gavmilde regnskove
Søndag d. 25 januar, kl. 15.00 i Rum 1: Koralrev – havets frodige oaser

Se også om rejsemessen i u-landsnyts rubrik “Dansk kalender”.