Dansk bekymring over menneskerrettighedskrænkelser i Sri Lanka

Redaktionen

Udenrigsminister Per Stig Møller ser fortsat med dyb bekymring på menneskerettighedssituationen og den humanitære katastrofe i Sri Lanka, skriver um.dk onsdag.

I rækken af danske initiativer for at stoppe de civile lidelser, har udenrigsministeren sendt sin menneskerettighedsambassadør, Arnold Skibsted, til Sri Lanka.

Han ankom onsdag sammen med sine medarbejdere til hovedstaden Colombo.

Udenrigsminister Per Stig Møller udtaler:

– Situationen i Sri Lanka er desværre fortsat stærkt bekymrende. Derfor har jeg sendt udenrigsministeriets menneskerettighedsambassadør til landet for at medvirke til at styrke det internationale pres for at stoppe de civile lidelser og massive menneskerettighedskrænkelser, der finder sted lige nu.

Ambassadøren har møder med myndighederne for at understrege den srilankanske regerings særlige ansvar for at beskytte befolkningen og gøre det klart, at de civile lidelser i og omkring konfliktzonen er uacceptable.

– Jeg lægger vægt på, at menneskerettighedsambassadøren mødes med demokratiske tamilske kræfter samt med FN og NGOer, der kan vurdere forholdene i konfliktområderne, siger Per Stig Møller.