Radikale: Danske Jenser ude af Helmand senest 30. juni 2011

Forfatter billede

Det radikale Venstre sætter nu som det første parti dato på, hvornår de 750 danske soldater i Helmand skal trækkes ud af den farlige provins i det sydlige Afghanistan. Datoen er 30. juni 2011.

Det skriver de 2 radikale toppolitikere, gruppeformand Margrethe Vestager og tidl. udenrigsminister og nu forsvarsordfører Niels Helveg Petersen i en kronik i Berlingske Tidende onsdag.

“Vi skal forskyde vores fokus fra den militære operation til civil genopbygning, fordi det er den civile indsats, der på lang sigt sikrer et ordentligt udfald af Afghanistan-krigen. Og vi bør følge vore allierede, Canada og Holland, der begge er på vej ud af Helmand”, gør Vestager og Helveg Petersen gældende.

De fortsætter: “….indsatsen afhænger af, at den afghanske befolkning kan se og føle, at der sker fremskridt i deres daglige liv. At børn af begge køn bliver undervist, at der er arbejde til voksne, huse at bo i, veje at køre på, og hjælp til dem, der ikke kan klare sig selv”.

“Fremskridt i dagligdagen omfatter også forbedringer i det politiske liv. God regeringsførelse skal fremmes, og bekæmpelse af korruption og nepotisme må have høj prioritet, hvis kampen om sjælene skal vindes. Hverken militær fremgang eller civil bistand vil have langsigtet succes, hvis befolkningen ikke kan have tillid til de offentlige myndigheder”.

“…. det betyder ikke, at vi trækker alle tropper ud. Vi vil fortsat have vigtige opgaver med at træne og uddanne afghanske soldater, så afghanerne på lang sigt selv kan varetage sikkerheden…. Vi kan endda sætte flere kræfter ind på denne opgave, hvis der frigøres ressourcer fra Helmand”.

Man kan se hele kronikken på www.berlingske.dk