Terrorangreb dræber 6 FN-folk i Kabul

Forfatter billede

3 svært bevæbnede selvmordsbombere har dræbt 6 udenlandske FN-medarbejdere og såret mindst 9 under et angreb på et gæstehus nær et butikscenter i den afghanske hovedstad Kabul, skriver flere nyhedsmedier onsdag.

Desuden er 2 sikkerhedsvagter omkommet, samt endnu en person, som mangler at blive identificeret. De dræbtes nationalitet er endnu ikke fastlagt.

Kai Eide, FNs særlige udsending i Afghanistan, siger i en udtalelse:

– Det er en meget sort dag for FN i Afghanistan. Jeg fordømmer på det kraftigste angrebet denne morgen i Kabul – et angreb som Taliban har taget ansvaret for. Min dybfølte medfølelse går til familier og venner til de FN-ansatte, som blev ofre for angrebet. Og til hver og en som arbejder for FN i Afghanistan.

– FN har arbejdet i Afghanistan i mere end 50 år. Vi har været i landet for at tjene det afghanske folk. Angreb, som det vi er vidne til denne morgen, er derfor ikke alene et angreb på FN, men også et angreb på det afghanske folk og dem, der har allermest brug for vores hjælp.

– Dette angreb vil ikke tvinge FN fra at fortsætte sine bestræbelser på at hjælpe det krigshærgede land og bygge en bedre fremtid for afghanerne. Vi støtter det afghanske folk. Selvfølgelig vurderer vi sikkerhedssituationen nøje i den givne situation. I lyset af hændelserne denne morgen vil vi tage stilling til, om der skal tages nye og andre sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte FN-ansatte, anfører Kai Eide.

Se også http://unama.unmissions.org/Default.aspx?tabid=1783

Udtalelse fra Jakob Simonsen, direktør for FNs Udviklingsprogram (UNDP) i Norden:

– FN-bygningen i København flager her til formiddag på halv for at ære og mindes de FN-kolleger, der meldes dræbt i Afghanistans hovedstad Kabul.

– Vi kender desværre alt for godt baggrunden. Terrorister forsøger at forpurre det forestående valg og vil med alle midler – selv de mest modbydelige og hensynsløse – forsøge at tvinge befolkningen og FN til at opgive de historiske valghandlinger i Afghanistan.

– Et angreb på FN er et angreb på det internationale samfund og på den hårdt prøvede befolkning i Afghanistan, som mere end noget andet har brug for fred, udvikling og demokratiske tilstande. Mine dybfølte tanker går til de dræbtes familier og kolleger… og til Afghanistans befolkning, som denne morgen har lidt et ufatteligt stort tab, slutter Jakob Simonsen

Yderligere oplysninger hos Henrik Kastoft, Communication and liaison officer, UNDP Nordic Office, Midtermolen 3, 2100 Kbn Ø
Phone: 35 46 70 00, Direct: 35 46 71 54, E-mail: [email protected]
web: www.undp.dk