Lokal medarbejder for dansk NGO dræbt i Afghanistan

Redaktionen

En lokal medarbejder ved Danish Demining Group i Afghanistan blev dræbt, da den bil, han sad i, blev angrebet, skriver Dansk Flygtningehjælp onsdag på sit website

Det sker efter markant stigende ustabilitet og politisk uro i Afghanistan.

Bilen med medarbejdere fra Dansk Flygtningehjælps minerydningsorganisation, Danish Deming Group, DDG, var på vej fra et minerydningsfelt til DDGs kontor.

Vejen førte igennem et område præget af uro og kriminalitet, og bilen blev standset af bevæbnede mænd. Under flugten fra stedet blev den lokale medarbejder dræbt, og en chauffør såret.

– Den unge mand havde arbejdet for os siden 2002, og var netop blevet forfremmet. Vi er dybt berørt af tabet, og sender de efterladte vores dybeste kondolencer og medfølelse, siger Anette Christoffersen, der leder DDG.

Det nordlige Afghanistan er præget af stigende uro op til valget d 21. August. Drabet skete i et område, hvor DDG normalt ikke færdes, og synes derfor ikke at have direkte relation til DDG som organisation.

– Som konsekvens af denne tragiske hændelse og angrebet på DDGs lejr i forrige uge, har vi nu besluttet at stoppe vore aktiviteter i det nordlige Afghanistan et par uger, mens vi vurderer, hvilke områder det vil være sikkert, at fortsætte i, og hvor vi bør holde en længere pause, siger Anette Christoffersen.