X Factor-stjerner synger til fordel for flygtninge i Afghanistan

Redaktionen

Asian Sensation, Linda, Mohamed og resten af årets deltagere i Danmarks Radios konkurrence, X Factor, har været i studiet sammen og indspillet Carole Kings berømte hit fra 1970erne, “Youve Got a Friend”, til fordel for flygtninge i det krigshærgede Afghanistan.

Det er sket som led i DRs tema om krigen i Afghanistan, der løber af stablen fra mandag, skriver DR online lørdag.

Sangen synger X Factor-stjernerne i fredagens liveshow (20.02), og umiddelbart efter kan den downloades på på dr.dk/xfactor

– På X Factor vil vi gerne bidrage til DRs tema om krigen i Afghanistan i næste uge. Det er ikke fordi, X Factor skal blive et velgørenhedsshow. Og det hele sker jo også i et underholdende forum. De synger sangen sammen ved udstemningen i næste uge, og det er sådan set det, siger DRs underholdningsredaktør Jan Langermand Lundme til bt.dk.

DR oplyser, at når “Youve Got a Friend’ bliver downloadet, er man med til at skaffe rent vand og bedre hygiejne til hundredvis af afghanske flygtninge i Chamtala-lejren i den østlige Nangarhar-provins tæt på grænsen til Pakistan. Her bor ca 6.000 fattige familier under meget primitive forhold.