Stjerne i Slumdog Millionaire giver honorar til børneorganisationen Plan

Redaktionen

Den indiske Bollywood-stjerne Anil Kapoor har valgt at give hele sin løn for Oscar-slugeren Slumdog Millionaire til organisationen Plan, fremgår det af en pressemelding fra organisationens danske afdeling onsdag.

Desuden har han sammen med instruktør Danny Boyle og resten af filmholdet deltaget i et velgørenhedsarrangement til fordel for Plans arbejde for fattige og udsatte børn i Indien.

Filmen har ellers mødt protester i Indien, hvor den er blevet anklaget for ensidig fremstilling af livet i Mumbai (Bombay) og krænke fattige med begrebet ”slumdog”.

39-årige Anil Kapoor er en af de mest kendte skuespillere i den indiske filmverden. Han har i flere år støttet Plans arbejde for fattige børn i hjemlandet – bl.a. er han ambassadør for Plan Indiens projekt for fødselsregistrering.

Dette projekt skal sikre landets børn en fødselsattest, så de kan bevise deres alder og nationalitet og dermed få opfyldt deres ret til bl.a. skolegang og beskyttelse mod trafficking og tidligt ægteskab.

Plan om Plan

Plan er en af verdens største udviklingsorganisationer. I 49 lande i Asien, Latinamerika og Afrika arbejder Plan for børns rettigheder og bekæmpelse af fattigdom. Som PlanFadder går bidraget til udviklingsprojekter i fadderbarnets lokalsamfund.

Yderligere oplysninger hos informationsmedarbejder Sophie Jagd Rosendal, e-mail
[email protected]

Se også www.plandanmark.dk