En ny uddannelse, hvor man bliver specialiseret i at forebygge og håndtere katastrofer såsom jordskælv, tsunamier, orkaner og terror, slår efter sommerferien dørene op for unge, som vil være i verdens brændpunkter, når naturkatastrofer og terrorangreb skaber kaos.
Det fremgår af en pressemelding fra Professionshøjskolen Metropol i Københavns centrum, som står bag uddannelsen. Skolen har modtaget omkring 100 ansøgninger til de 90 studiepladser, af dem har 74 søgt katastrofelinjen som første prioritet.
Uddannelsen dækker også håndtering af nationale katastrofer som snestorme, store virksomhedsbrande og olieudslip. Det er især beredskabsarbejdet og det humanitære perspektiv, der trækker de unge til den nye uddannelse i Katastrofe- og Risikomanagement, som starter til september.
– Den store tilslutning viser, at mange unge vil vie deres professionelle liv til at hjælpe nødstedte i verdens brændpunkter. Uddannelsen sigter mod et nationalt såvel som et internationalt arbejdsfelt, og de seneste års naturkatastrofer har formentlig øget interessen hos de unge, siger studierektor Anette Kjeldal Lausten fra Metropol og fortsætter:
– Bygningsmæssige ødelæggelser forår-saget af denne vin-ters snemasser, forrige års over-svømmelser i Gre-ve og fyrværkeri-ulykken i Seest samt forebyggelse af lignende hjemli-ge katastrofer, kan ikke umiddelbart
sammenlignes med katastrofen i Haiti, men er alle ek-sempler på, hvilke nationale udfor-dringer uddannel-sen retter sig mod.
En af dem, der har søgt ind på den nye uddannelse i katastrofe- og risikomanagement, er Johan Bojesen Møller, og det er i særlig grad det humanitære støtte- og rådgivningsarbejde, som tiltrækker ham:
– Frem for alt ønsker jeg at være en del af det aktive beredskab, når uheldet er ude. De mange katastrofer i den seneste tid har yderligere bidraget til mit ønske om at komme ud i verden og lave humanitært arbejde i katastroferamte områder”, siger Johan Bojesen Møller.
Han har en del praktisk erfaring med beredskab bl.a. under december store klimakonference, hvor han fik indblik i det kæmpe kommunika-tions- og planlægningsarbejde en sådan indsats kræver. Netop den tætte kobling mellem teori og praksis er for ham et væsentligt perspektiv:
– Det betyder meget for mig, at praktisk kunnen og faglig viden under-støtter hinanden i det, jeg beskæftiger mig med, og den kombination ser jeg i uddannelsen til katastrofe- og risikomanager, siger Johan Bojesen Møller.
Professionshøjskolen Metropol optager til sommer 90 studerende på uddannelsen til katastrofe- og risikomanager. Man kan finde uddybende information om uddannelsen på www.phmetropol.dk
Yderligere oplysninger hos:
Studierektor Anette Kjeldal Lausten tlf. 72 48 75 20
Ansøger til uddannelsen Johan Bojesen Møller tlf. 21 40 70 77
Pressekonsulent Siska Harrebye tlf. 72 48 76 33