Hovedmistænkt for drab på nødhjælpsarbejdere anholdt i Afghanistan

Redaktionen

De afghanske myndigheder har bekræftet over for Læger uden Grænser (MSF), at de har anholdt den angiveligt hovedansvarlige for drabene på 5 nødhjælpsarbejdere fra MSF i Afghanistan juni sidste år.

De 5 MSF-ansatte – den norske læge Egil Tynæs, den hollandske logistisker Pim Kwint, den belgiske projektkordinator Hélène de Beir, den afghanske chaffør Besmillah og den afghanske oversætter Fasil Ahmad – blev skudt og dræbt af ukendte gerningsmænd, da de var på vej fra byen Khairkhana til Qual-I-Now i Baghdis-provinsen i den nordvestlige del af Afghanistan.

Måneden efter trak MSF sig ud af Afghanistan på grund af den dårlige sikkerhed, og fordi organisationen mente, at regeringen ikke havde gjort nok for at undersøge drabene.

MSF har siden da lagt hårdt pres på de afhanske myndigheder for at pågribe og retsforfølge de ansvarlige. I sidste måned mødtes den afghaniske præsident Hamid Kazai med faderen til Hélène de Beir i Bruxelles. På mødet lovede Kazai, at gerningsmændene til mordene ville blive arresteret og bragt for en domstol.

MSF afventer nu den videre udvikling i sagen, og håber at undersøgelserne vil give familierne og kollegerne til de dræbte MSF nødhjælpsarbejdere svar på, hvorfor drabene blev begået.

Kilde: www.msf.dk