Ny bog med fortællinger om tsunamiens ofre: kan downloades hos Folkekirkens Nødhjælp

Redaktionen

Ny bog på gaden: ”Tsunami Tales” er en inspirerende samling af historier fra det virkelige liv om mennesker, som genopbygger deres liv efter den altødelæggende tsunami, der ramte Asien i december 2004, skriver Folkekirkens Nødhjælp onsdag på hjemmesiden.

Bogen kan downloades på noedhjaelp.dk eller bestilles hos Folkekirkens Nødhjælp på tlf. 33152800

“Tsunami Tales” er vidnesbyrd, historier om de mennesker, hvis tilværelse blev skyllet væk af den altødelæggende tsunami, som ramte Tamil Nadus kyst og de to øgrupper Andamanerne og Nicobarerne i Indien. Historierne afspejler de vigtigste ændringer i disse menneskers liv, der fandt sted i forbindelse med Folkekirkens Nødhjælp og partner-organisationernes nødhjælps- og genopbygningsindsats.

“Tsunami Tales” beretter om de overlevende fra tsunamien, der gjorde tusinder af mennesker hjemløse, forældreløse, fattige og nødlidende. Det er historier om samfund, der genopbyggede sig selv. Beretningerne i denne bog går bag om de direkte overlevendes dokumentation af død og tab og fokuserer i stedet på at beskrive de indirekte ofres situation. Vi møder Dalitter (de kasteløse), som blev yderligere marginaliseret af tsunamien, og hører om deres forsøg på at opnå deres rettigheder.

Fortællingerne handler om en enlig kvindes kamp for at tjene til livets ophold som indbygger i en indirekte tsunami-berørt landsby; den handler om et Dalit samfund, der kæmper for retten til at have en teglovn; den fortæller om børn, der bliver indskrevet og går i skole, fordi NGOer kom til landsbyen og hjalp dem, og den handler om oprettelse af en selvhjælpsgruppe for mænd.

“Tsunami Tales” er fortællinger om almindelige menneskers liv – overlevende fra tsunamien og indirekte ofre, som greb de muligheder de fik til at ændre deres tilværelse. ”Tsunami Tales” er et vidnesbyrd om Folkekirkens Nødhjælps arbejdsetik – at udvikle menneskers og lokalsamfunds kapaciteter og kompetencer ud fra en rettighedstilgang. Den beretter om et ansvar over for vore partnere og de mennesker vi vil støtte om ikke bare at give nødhjælp, men iværksætte en udviklingsproces hen imod en bæredygtig forandring af lokalsamfundene.

Læs mere og download bogen på
http://www.noedhjaelp.dk/sider_paa_hjemmesiden/her_arbejder_vi/asien/indien/laes_mere/genopbygning_af_liv_og_haab_efter_tsunamien