DUF præsenterer: Projektpuljens hjælpende hånd

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) er et hus fuld af viden og kompetencer, som man gerne vil have, at medlemsorganisationerne kender og bruger.

Derfor præsenteres DUFs konsulenter og deres arbejdsområder nu i paraplyorganisationens elektroniske nyhedsbrev. Den første er DUFs projektpuljekonsulent:

Hvis du skal lave et projekt i din forening sammen med en organisation i et udviklingsland, er det Mette Müller Jørgensen, du skal tale med. Hun har siden maj 2004 været ansat på DUF og siden november 2005 været Projektpuljekonsulent.

Hun kan hjælpe med alt fra budget til samarbejde. Mette administrerer Projektpuljen, som er en pulje, hvor DUFs medlemsorganisationer kan søge støtte til projekter med børn og unge i udviklingslande.

Mette er bachelor i internationale udviklingsstudier og pædagogik og har stor erfaring med projekter i udviklingslande. Hun har været deltager og ungdomsleder på projekter i Mozambique og arbejdet for u-landsforeningen Ibis.

Når man skal i gang med et projekt, kan Mette hjælpe med, hvordan projektet kan blive endnu bedre.

Mette er bachelor i internationale udviklingsstudier og pædagogik. Derudover har hun været deltager på projekter i Mozambique og rejst med u-landsforeningen IBIS.
Der er mange ting, man skal tænke på, når man skal lave et projektsamarbejde i et udviklingsland. Der skal tænkes på alt fra budgettet til, hvordan man vil holde møder, og projektkonsulentens opgave er netop at tilpasse rådgivningen til disse behov.

– Man kan ringe til mig lige så snart, man får ideen. Det er jo optimalt at få rådgivning i alle projektets faser, så det kan blive så godt som muligt, fortæller Mette.

Mette behandler alle projekter individuelt. Derfor varierer Mettes støtte efter ansøgernes behov.

Projekterne under Projektpuljen varierer meget. Sidste år lavede Dansk Handicap Forbund – Ungdomskredsen f.eks. et projekt, der skulle hjælpe deres søsterorganisation i Ghana med at starte en ungdomsafdeling, mens Europæisk Ungdom lavede et projekt i Moldova om ligestilling.

– Det eneste ansøgerne har til fælles er, at de alle sammen er stærke, engagerede unge mennesker. Det er det, der gør mit arbejde så sjovt og spændende, forklarer Mette.

Der er 4 årlige ansøgningsfrister til Projektpuljen. Alle ansøgninger behandles af DUFs Projektpuljeudvalg.

Læs mere på www.duf.dk