Indsamling til jordskælvsofre runder 10 millioner

Redaktionen

Fællesindsamlingen til fordel for ofrene for jordskælvet i Pakistan rundede tirsdag 10 millioner kr. Det er penge, der er kommet ind de seneste 2 uger via telefon, sms, giro og internet, skriver Dansk Røde Kors i en pressemedddelelse tirsdag.

– Det er et flot resultat på den forholdsvis korte tid. Det viser, at folk gerne vil hjælpe, når det virkelig gælder. Det gør det nu – og jeg tror, at mange har ventet på en mulighed for at støtte hjælpearbejdet, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

De 5 store danske hjælpeorganisationer, Folkekirkens Nødhjælp, Red Barnet, UNICEF Danmark, Læger uden Grænser og Dansk Røde Kors indledte for små 2 uger siden en fælles indsamling for at kunne hjælpe ofrene i både Pakistan og Indien.

TV-stationerne DR og TV2 har gratis vist skilte med indsamlingens støttenumre og flere medier har bragt numrene i forbindelse med redaktionel omtale af jordskælvet. Det har givet mange mulighed for at støtte hjælpearbejdet og dermed medvirke til, at der i dag er kommet 10 millioner ind.

Der er fortsat hårdt brug for pengene i det jordskælvsramte område.

– Jeg er dybt bekymret for, hvordan folk skal klare sig igennem den kommende vinter. Vi har brug for al den hjælp, vi kan få med at skaffe husly, tæpper og lægehjælp. Det handler om at gøre tabene så små som overhovedet muligt, siger Jørgen Kristensen, Dansk Røde Kors-koordinator i Pakistan.

Man kan støtte indsamlingen ved at ringe på 90 56 56 99 eller sms jordskælv til 1231 og støt med 100 kroner. Der kan indbetales på giro: 12 12 12 10 eller netbank: 9541 12 12 12 10