Mange danskere vil gerne gøre en frivillig humanitær indsats

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

En stribe humanitære organisationer, som Berlingske Tidende har kontaktet, bekræfter samstemmende, at det er blevet betydeligt lettere at hverve frivillige, skriver avisen lørdag.

Helge Kvam, pressechef i Dansk Røde Kors: – Der er en klar tendens til, at folk ikke længere kun giver penge. De giver til gengæld det dyrebareste, de har, nemlig deres tid. På den måde føler mange, at de giver mere og gør en større forskel.

Henrik Stubkjær, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, siger, at man dagligt får henvendelser fra folk, som gerne vil yde en frivillig indsats. Faktisk sker det, at organisationen må sige nej tak til tilbuddet om hjælp, fordi de personer, som henvender sig, ikke passer ind i rekrutteringsprogrammet.

I Læger uden Grænser, siger rekrutteringschef Jesper Jørgensen: – Vi har netop gennemført en rekrutteringskampagne, hvor der var enorm interesse for at høre mere om udsendelser med os. År for år har vi sendt flere af sted, og det regner vi med vil fortsætte.

Socialforskningsinstituttet har netop gennemført en stor Frivillighedsundersøgelse baseret på telefoninterviews med 3.100 repræsentativt udvalgte danskere i alderen 16-85 år.

Den når frem til, at mere end hver tredje (35 pct.) adspurgte udfører frivillig arbejde. Det er en stigning fra 1993, hvor det tilsvarende tal var 28 pct. skriver Berlingske.