Røde Kors: Stop blodbadet i Sri Lanka

Redaktionen

Sårede og syge kvinder, børn og ældre er fanget i en dødbringende krydsild mellem den srilankanske hær og oprørsbevægelsen De Tamilske Tigre.

På et område på størrelse med Strynø er 50.000 civile fanget i en desperat situation, skriver Dansk Røde Kors i en pressemelding onsdag.

– Det er en ubeskrivelig katastrofe. Hundredvis af civile er døde eller sårede, og de har kun begrænset adgang til lægehjælp, siger Anders Ladekarl, generalsekretær i Dansk Røde Kors.

I 4 måneder har regeringen i Sri Lanka været i voldsom batalje med De Tamilske Tigre, og i løbet af de seneste 3 måneder er området i den nordøstlige del af landet, hvor kampene finder sted, konstant blevet mindre.

For 3 måneder siden kæmpede styrkerne på flere hundrede kvadratkilometer, men nu foregår kampene på cirka 10-12 kvadratkilometer. Det er et område på størrelse med den danske ø Strynø, hvor der bor omkring 220 mennesker – i konfliktområdet i Sri Lanka er tæt ved 50.000 civile lige nu fanget i krydsilden.

6 millioner kr. til arbejdet

Dansk Røde Kors har netop sendt 6 mio. kr. fra Danida af sted til det krigsramte område. Pengene skal bruges til at evakuere og modtage de mange flygtninge.

Røde Kors har arbejdet i området under hele konflikten. Netop nu har Røde Kors 80 hjælpearbejdere i området og har som eneste organisation på begge sider af frontlinjen indtil videre fået evakueret 10.000 sårede.

Røde Kors frygter, at den sidste offensiv fra regeringsstyrkerne mod De Tamilske Tigre kan betyde døden for mange uskyldige og opfordrer derfor de stridende parter til at overholde krigens regler og beskytte de civile.

Vil du vide mere, så kontakt:
Generalsekretær Anders Ladekarl 22 60 02 60
Landeansvarlig Lisbeth M. Elvekjær 35 25 93 91
Pressechef Hans Beck Gregersen 35 25 92 24

Kilde: Dansk Røde Kors