Ny støtteide: Forær studenten en skoledag

Forfatter billede

Giv en skoledag i studentergave! Sådan lyder opfor-dringen fra Danmission, som sælger gavebeviser til danske studenter – pengene går til uddannelse af unge i Bangladesh.

Det fremgår af en pressemelding fra det folkekirkelige missionsselskab tirsdag.

– Med huen på hovedet er de danske studenter klar til at tage hul på fremtiden med rejser, uddannelse og job. Det er velfortjent og vel undt. Men det er vigtigt, at de forstår, at vi i den rige verden har et medansvar for, at medmennesker i u-landene får en mulighed for at skabe sig et bedre liv, siger generalsekretær Mogens Kjær fra Danmision og uddyber:

– Gavebeviserne tjener derfor 2 formål: at samle penge ind til skolegang i Bangladesh og at udvide danske unges udsyn.

Som Rikke og Rasmus i Danmark har Umar fra Bangladesh fremtidsdrømme. Han drømmer om at få en uddannel-se, så han kan blive politibetjent.

Skolegang fra 1.-5. klasse er officielt gratis i Bangladesh, men det bliver langt fra altid håndhævet, og eleverne skal tit betale for under-visning og bøger. Umars forældre er meget fattige, så han får skolegang gennem et projekt støttet af Danmission.

Fattigdom betyder, at mange børn og unge ikke kommer i skole, eller at de er nødt til at droppe ud, før de har færdiggjort deres uddannelse.

FN’s tal viser, at kun omkring halvdelen af alle skolebørn i Bangladesh gennemfører grundskoleforløbet. I stedet må mange arbejde i marken eller som børnearbejdere i byen for at tjene penge til familien. Eller de bliver giftet bort, endnu inden de er fyldt 15.

Man kan bestille et gavebevis på www.danmission.dk eller tlf. 39 62 99 11. Man bestemmer selv, hvor stort beløbet skal være.

Kort om indsatsen for uddannelse i Bangladesh

I Bangladesh støtter Danmission kostskolen Saraswatipur, hvor fattige børn kan gennemføre 1-5 klasse, og giver flere end 700 stipendier til yderligere uddannelse på andre skoler. Kun halvdelen af mændene i landet og en tredjedel af kvinderne kan læse og skrive – et tal som dog vokser takket være en målrettet indsats.

Danmission om Danmission

Danmission er en del af Folkekirkens arbejde i Den Tredje Verden. Vi arbejder sammen med mennesker i Asien, Afrika og Mellemøsten om:
Fremtidsbørn – der giver fattige børn mulighed for at få en lysere fremtid
Selvhjælp – der hjælper mennesker til selv at forandre deres liv
Dialog – der inspirerer mennesker fra forskellige kulturer til at gå i dialog i stedet for i krig
Byg en menighed – der styrker kirker.

Yderligere oplysninger hos:
Fundraiser Christina Kofoed-Nielsen
tlf. 41 99 93 31 og e-mail [email protected]