Isproducent går over til fair trade

Redaktionen

Skee Ismejeri omlægger hele sit sortiment til fair trade.

Det betyder, at ingredienser som rørsukker, kakao, vanilje samt kaffe fremover vil være dyrket af fair trade bønder, skriver Max Havelaar Danmark tirsdag i en pressemeddelelse.

– For Skee Ismejeri er fair trade-mærket et symbol på sund samhandel. Vi har en kompromisløs holdning til madvarer, så for os er fair trade en selvfølge, siger Jørgen Nielsen, som er grundlægger af den lille virksomhed i den midtsjællandske landsby Store Merløse nord for Ringsted.

Isen, der er økologisk og uden nogen former for tilsætningsstoffer, produceres efter efterspørgsel. Den findes i 7 varianter: vanilje, kaffe, hyldeblomst, chokolade, kirsebær, hindbær og jordbær.

Max Havelaar Danmark er begejstret for, at en dansk virksomhed nu tager det fulde skridt.

– Det viser et stærkt engagement, at en virksomhed går hele vejen. Det er et godt eksempel for andre virksomheder, og jeg tror, at vi i de kommende år vil se flere følge efter, siger Judith Kyst, generalsekretær i Max Havelaar.

Skee Ismejeri fremstiller også isen i Irmas økologisk balance-serie, der med omlægningen således bliver fair trade-mærket. Irma har 5 varianter: jordbær, vanilje, hyldeblomst, chokolade og hindbær.

De fair trade-mærkede ingredienser i isen kommer fra småbønder verden over: Sukkeret er fra Paraguay i Sydamerika, kakaoen fra Den Dominikanske Republik i Caribien, vaniljen fra Madagaskar i Det indiske Ocean og kaffen fra Nicaragua i Mellemamerika.

Da der ikke findes fair trade-standarder for de øvrige ingredienser i isen, herunder mælk, Jerseyfløde, hyldeblomster, kirsebær, hindbær og jordbær, er disse ikke fair trade-certificerede.

Yderligere oplysninger hos Judith Kyst, tlf. 26 84 55 20, e-mail: [email protected] og Jørgen Nielsen, Skee Ismejeri, tlf. 57 60 05 28. Web: www.skeeis.dk