Når alverdens kaffeelskere og handlende den 19.-22. juni mødes i Øksnehallen på Vesterbro i København til kaffemesse og verdensmesterskab i barista og latte art, sørger Kaffeklubben.net og Max Havelaar for, at spotlightet også rammer bønner af den bæredygtige slags – fra økologiske og ”shade grown” til fair trade og speciality.
Kaffeklubben.net står i samarbejde med SCAE Danmark bag 2 såkaldte cupping sessioner, hvor kaffeeksperter og indkøbere smager og kommenterer på bæredygtig kaffe hovedsagligt fra latinamerikanske og afrikanske småbønder, skriver Max Havelaar Danmark tirsdag i en pressemeddelelse.
Kaffeklubben har via sit netværk i de kaffeproducerende lande hentet omkring 50 kaffeprøver hjem med fokus på bæredygtighed og kvalitet. Kaffetørstige tilhørere kan bagefter smage samme kaffe i Kaffeklubben.nets stand.
Søndag serverer Kaffeklubben.net brunch af den bæredygtige slags med bl.a. fair trade-mærket kaffe, te og bananer. I Max Havelaars stand ved siden af kan man bagefter få informationer om, hvad fair trade-mærket betyder for både bonden og forbrugeren.
Max Havelaars generalsekretær, Judith Kyst, ser kombinationen mellem bæredygtighed og kvalitet som fremtiden for kaffebønderne:
– Det er vigtigt, at der i stigende grad sker en kobling mellem bæredygtige produktionsformer og kvalitet. Der er ingen tvivl om, at skal kaffebønderne have en stabil fremtid, kan fair trade hjælpe dem på vej, men kvaliteten er deres livsforsikring, anfører hun.
Bæredygtigt program i Øksnehallen
Fredag 20. juni klokken 14.00 -16.00: Cupping af latinamerikanske kaffer for medlemmer af Kaffeklubben.net.
Lørdag 21. juni klokken 14.00 -16.00: Cupping af afrikanske kaffer for medlemmer af Kaffeklubben.net
Søndag 22. juni klokken 10.30 – 12.30: Brunch for 100 personer med fokus på bæredygtige produkter og kvalitet.
Tilmelding kan ske i Kaffeklubbens stand nummer 32 fra den 19. til den 21.juni.
Verdens største kaffemesse
Speciality Coffee Association of Europe, SCAE, står bag den internationale kaffemesse, som i år foregår i Danmark. Udover workshops og køb og salg af kaffe løber barista-verdensmesterskaberne af stablen under messen. Der forventes omkring 15.000 besøgende på messen, som bliver større år for år. Man kan læse mere på www.scae.com
Kaffeklubben.net og Max Havelaar arbejder på at skabe opmærksomhed om bæredygtighed som en af kaffens mange kvaliteter, hedder det.
Yderligere oplysninger hos:
Camilla C. Valeur Andersen, sekretariatsleder Kaffeklubben.net: 20 46 40 43
Judith Kyst, generalsekretær Max Havelaar: 26 84 55 20
Søren Stiller, formand SCAE Danmark: 28 49 83 23
Birgitte Therkelsen, informationsmedarbejder i Max Havelaar Danmark, Ryesgade 3F, 2200 Kbn N, tlf. direkte: 35 24 56 15, mobil: 30 32 48 58, e-mail: [email protected], Skype: birgitte.maxhavelaar