Institut for Menneskerettigheder (IMR) i København er tilfreds med udviklingsminister Søren Pinds fremlagte politik for dansk udviklingsbistand, der styrker fokus på demokrati og menneskerettigheder, fremgår det af en presseudtalelse fredag
Instituttet roser det styrkede fokus på erhvervslivet, men advarer om, at der ikke må tabes fokus på udvikling af de statslige institutioner og civilsamfund.
– Vi har ikke haft lejlighed til at finkæmme teksten endnu, men umiddel-bart indeholder den en række positive elementer. Der er således markant fokus på demokrati, menneskerettigheder og kvinders rettigheder. Det er alle grundlæggende byggesten i en bæredygtig samfundsudvikling, siger IMR’s vicedirektør, Charlotte Flindt Pedersen.
Husk staten
Hun understreger, at IMR også støtter Søren Pinds mål om at udvikle erhvervslivet i modtagerlandene.
– På IMR har vi længe arbejdet med erhvervslivet og dets betydning for udvikling af men-neskerettigheder og ligebehandling. Et sundt og pro-duktivt erhvervsliv spiller en afgø-rende rolle for en positiv udvikling i ethvert samfund, siger Charlotte Flindt Pedersen.
Det er imidlertid ikke helt uvæsentligt, hvordan man så vælger at støtte erhvervslivet.
– Hvis man ikke samtidig styrker statens rolle og mulighed for at regulere erhvervslivet, beskytter man sig ikke mod de dårlige fænomener, der kan opstå i et samfund uden retslig regulering, anfører hun og slutter:
– Det er fænomener som eksempelvis korruption, røverkapitalisme eller børnearbejde. Støtte til erhvervslivet kan med andre ord ikke stå alene, men må gå hånd i hånd med udviklingen af de statslige institutioner.
Yderligere oplysninger hos Charlotte Flindt Pedersen, tlf. 32 69 88 88, direkte 32 69 88 64 og mobil 25 47 76 13