Indsamling skal nedbringe børnedødelighed

Redaktionen

Læger uden Grænser deltager i Danmarks Indsamling 2008, der i år har valgt børnedødelighed som det overordnede tema. Hvert syvende sekund dør et barn i Afrika. Mange dør af sygdomme, som er lette et forebygge og behandle.

12 danske humanitære organisationer er gået sammen om en fællesindsamling til konkrete projekter, der alle har til formål at nedbringe dødeligheden blandt børn under fem år i Afrika.

De penge som Læger uden Grænser modtager fra indsamlingen – omkring 3 millioner kroner – vil gå til børnehospitalet Island Hospital i Liberia, som drives af Læger uden Grænser.

Selv om børnedødeligheden på verdensplan er på vej ned, så er der stadig millioner af børn, der dør af sygdomme, som let kan forebygges og behandles. I Afrika dør hvert sjette barn inden det er blevet fem år. Blandt de værste dræbere er malaria og lungebetændelse og diarré.

Indsamlingen kulminerer med et stort tv-show, som sendes på DR1 lørdag den 26. januar kl.20.00. Som optakt vil både DR’s radio og TV i ugerne op til indsamlingsaftenen have særlige programmer om børnedødelighed og de forskellige organisationers projekter.

Sidste år gav Danmarks Indsamling 54 millioner kroner, heraf modtog Læger uden Grænser 3.365.441,08 kr.

De 12 organisationer bag dette års Danmarks Indsamling er: SOS-Børnebyerne, Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE Danmark, IBIS, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

Kilde: www.msf.dk