SOS-Børnebyerne hjælper oversvømmelsesofre i Djakarta

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

De voldsomme oversvømmelser i den indonesiske hovedstad Djakarta har gjort over 300.000 hjemløse, og SOS-Børnebyerne er nu begyndt at uddele nødhjælpspakker og varm mad, skriver organisationen i en pressemelding tirsdag.

Behovet er stort, og særligt børnene mærker konsekvenserne af den ekstreme situation, fortæller Gregor Nitihardjo, direktør for SOS-Børnebyerne i Indonesien.

– Børnenes behov bliver ikke tilstrækkeligt tilgodeset. Vi ser allerede nu børn med infektioner på grund af det våde tøj og de dårlige hygiejneforhold. De skal have nærende mad og rent vand nu, siger Nitihardjo.

SOS-Børnebyerne har siden søndag distribueret nødhjælpspakker med mad og tøj til nogle af de hårdest ramte. Derudover er der åbnet et suppekøkken, der giver varme måltider til nogle af dem, der har måttet forlade deres hjem på grund af vandet. Der gættes på, at op mod 75 procent af millionbyen står under vand.

Børnebyen uden for fare

Selve SOS-børnebyen er ikke umiddelbart berørt af oversvømmelserne. Børnebyen ligger i udkanten af byen og samtidigt højere end de ramte områder.

Børnebyernes ungdomsfaciliteter ligger derimod i centrum af byen, og står derfor under vand. De unge er alle i god behold og er midlertidigt flyttet ind i selve børnebyen, til vandet har trukket sig tilbage.

Line Grove Hermansen, Kommunikationschef, Nørre Voldgade 11, 3. sal, 1358 Kbn K, Tlf.: 33 73 02 33, Dir.: 33 73 02 46, [email protected], www.sos-borneby.dk