Verdens sejeste dansker kåret af lyttere

Redaktionen

DR P3´s lyttere kårede lørdag sygeplejerske Merete Engell til “Verdens Sejeste Dansker” da hun medvirkede i programmet af samme navn. Det skriver Læger Uden Grænser på deres hjemmeside.

Merete Engell har netop forladt DR Congo, hvor hun de seneste måneder har arbejdet som chefsygeplejerske på Læger uden Grænsers hospital i Bunia i Ituri-provinsen i den østlige del af landet.

Området er plaget af alvorlige uroligheder. Lokalbefolkningen har gemt sig ud i bushen i 1-2 måneder, hvor de har været udsat for alverdens uhyrligheder. Voldtægt, mord, tortur, tvangsarbejde og ren underholdning for rebellerne.

– Det er første gang, jeg har hørt deciderede historier om, at den mandlige befolkning også er blevet voldtaget. En mand, som kom her, fortalte om, hvordan de tvang alle mænd til at “gå” lange distancer på deres knæ, bare for sjov; skriver Merete Engell i et rejsebrev på hjemmesiden.

De seneste par uger er folk begyndt at ankomme i flygtningelejren i Gety, og i øjeblikket er der 42.000 mennesker samlet, der med op til flere tusinde, som ankommer hver dag. Børnene under fem år er ramt af svær akut underernæring, og det er dem, vi fik ind her sidste weekend.

Læs mere: www.msf.dk/view.asp?NewsID=1047