IBIS og CARE evaluerer landsindsamling

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Mange har spurgt os, hvordan det gik med CARE Danmark og IBIS’ fælles landsindsamling i august til fordel for fattige kvinder i Afrika. Sådan begynder en selvransagende artikel på IBIS online, tirsdag.

Er det en succes, når mindre end halvdelen af de tilmeldte indsamlere møder op? Er det en succes at samle 1.4 millioner kroner ind, når man håber på det tredobbelte. Hvad har det kostet at samle de 1.4 millioner kroner ind?

Et resultat på knap halvanden millioner kroner er ikke det, vi havde drømt om. Vi havde ambitioner om et højere indsamlingsmål, men vi har også lært meget af den første landsindsamling de to organisationer har været involveret i.

Selv om resultatet ikke er overvældende, så betyder det alligevel, at der kommer godt én million kroner til fattige kvinder i Afrika. Og det er vi tilfredse med.

CARE Danmark og IBIS besluttede før landsindsamlingen, at max. 25% af de indsamlede midler må gå til at dække omkostninger ved indsamlingen. Det betyder, at 350.000 kr. fra indsamlingen går til at dække omkostninger. De samlede omkostninger udgør omkring 900.000 kr. Det betyder, at CARE Danmark og IBIS selv skal dække udgifter for 550.000 kr.

Den udgift er en investering i at lave landsindsamling, som vi næste gang satser på bliver meget bedre.

Allerede den 13. maj 2007 er vi klar igen, skriver IBIS online.

Læs mere: www.ibis.dk