Sudan: Ingen beskyttelse til fordrevne i Darfur

Redaktionen

Trods våbenhvile og løfter fra Sudans regering om at give nødhjælpsarbejdere adgang til Sudans borgerkrigshærgede vestlige Darfur-region er en million fordrevne sudanesere fortsat fanget i en forfærdelig situation, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

Og den internationale kapacitet er slet ikke til stede for at komme dem til hjælp, siger journalist Nils Carstensen fra Folkekirkens Nødhjælp, der mandag vendte hjem fra Darfur efter at have vurderet nødhjælpsbehovene for Kirkernes Internationale Nødhjælpskontor ACT.

Ifølge Nils Carstensen er det ikke så meget mad som mangel på beskyttelse og dårlige sanitære forhold, der truer de mange internt fordrevne.

– Fødevarebehovet er rimeligt dækket. Men de er stuvet sammen på meget lidt plads i blandt andet skolebygninger, hvor de mangler både plads, rent vand og latriner. Forlader kvinderne bygningerne, risikerer de at blive voldtaget eller dræbt, fortæller Nils Carstensen, der har indgående kendskab til forholdene i Afrikas største land, som har været hærget af borgerkrig i årtier.