Per Stig Møller fra Singapore: Jeg fordømmer de modbydelige terrorangreb

Redaktionen

KØBNHAVN, 27. November 2008: Mumbai, Indiens finansielle hovedstad, blev onsdag og natten til torsdag ramt af omfattende terrorangreb rettet mod flere knudepunkter i byen, herunder de to luksushoteller Taj Mahal Hotel og Oberoi Trident Hotel, togstationen Chatrapati Shivaji, indenrigslufthavnen ved Santa Cruz, to hospitaler samt Leopold Café.

Mindst 101 er omkommet og knap 300 sårede ifgl. foreløbige rapporter. Terroristerne har endvidere taget gidsler flere steder. Situationen er fortsat under udvikling.

Den danske ambassade i New Delhi er i tæt kontakt med indiske myndigheder og andre samarbejdspartnere og gør – sammen med Udenrigsministeriet i København – alt for at skabe kontakt til de danskere, der vides at opholde sig i Mumbai. Indtil videre er der ikke oplysninger om omkomne danskere.

Udenrigsminister Per Stig Møller, der opholder sig i Singapore, udtaler:

– Jeg fordømmer på det stærkeste de grusomme og modbydelige terrorangreb i Mumbai, hvor man bevidst er gået efter at skade flest mulige uskyldige mennesker. Det er forfærdeligt.

– Det fremgår, at terrorangrebene også er direkte rettet imod vesterlændinge, og det er jo en strategi, vi kender fra andre terrorangreb. Det går ud på at prøve at få Vesten til at holde sig væk. Det skal ikke lykkes. Danmark vil fortsætte med at støtte Indiens kamp mod terror.

– Demokratiske lande må stå sammen mod terrorens helt meningsløse anslag mod demokratiske regeringer og uskyldige mennesker. Jeg vil gerne udtrykke min dybeste medfølelse med ofrene, de sårede og deres pårørende.

Kilde: Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet