Valg i dansk-støttet kirke i Indien endte i slagsmål og tumult

Forfatter billede

Et kirkerådsvalg i den dansk-støttede Arcot kirke i Sydindien udløste slagsmål og tumult, skriver Danmissions generalsekretær, Mogens Kjær, i en redegørelse på organisationens website fredag.

Det hedder videre:

“Der blev onsdag d. 5. maj holdt valg til kirkeråd i Arcotkirken i Indien. På grund af problemer i forbindelse med valget skal resultatet godkendes i retten før det kan offentliggøres.

Der har i lang tid inden valget været ført intens valgkamp. Valget står mellem den siddende administration, som Danmission har haft et anstrengt forhold til, og en oppositionsgruppe, som har fået stigende medvind. I takt med det har den siddende administration søgt at udskyde valget.

Valg blev aflyst men alligevel gennemført

Tirsdag nat – nat-ten før valget – ud-sendte valgkom-missionen, som er nedsat af den sid-dende administra-tion, et brev om at valget var aflyst.

På trods af aflys-ningen mødte 370 op (ud af 580 stemmeberetti-gede) i Tiruvan-namalai.

Da den siddende administration ikke var interesseret i at gennemføre valget opstod der tumult. 350 af de fremmødte forlod derfor Cuddalore og tog til kirken i Nellikuppam, hvor de oprettede en ny valgkommission og gennemførte valget med observatører fra kommunen og amtet.

Kirken fik negativ omtale i medierne

Problemerne i forbindelse med valget har skabt negativ medieopmærk-somhed omkring kirken. I den forbindelse påpeger Joshua Peter, præst og leder af Quo Vadis, vigtigheden af at fortætte arbejdet for at samle kirken:

– Vi er meget kede af at vores 150 år gammel kirke er kommet i medierne på grund af negative omstændigheder. Det skærer i mit hjerte at politiet trængte ind i kirken og at folk sloges. Missionærer har opbygget denne kirke og vi skal fortsætte dette arbejde og arbejde for fred og forsoning i kirken. Som også Kristus prædiker retfærdighed, fred og forsoning beder vi jer om at bede for os.

Opposition står til tydelig sejr

Stemmerne er nu talt op. Oppositionen står til en tydelig valgsejr, men valget skal først godkendes i retten, før resultatet kan offentliggøres. Rettens afgørelse forventes at falde inden for en uge. Hvis retten ikke godkender valget, skal der holdes omvalg.

Danmission samarbejder med Arcotkirken, men støtter ikke kirkens eget budget, kun de konkrete projekter som vi samarbejder om.

Brug for forbøn
Der er brug for forbøn for kirken og for at der vælges en ledelse der vil tjene kirken og samfundet”, slutter Mogens Kjær.