De rige lande er ved at tabe terræn til Kina og Indien, der har vist sig bedre til at tilpasse sig uddannelsesbehovene i det 21. århundrede, konkluderer industrilandenes samarbejdsorganisation, OECD, i en ny rapport ifølge Politiken Online tirsdag aften.
Rapporten sammenligner uddannelsesniveauet i de 30 rigeste lande i verden, men inddrager også vigtige ikke-medlemmer af OECD, som netop Kina og Indien.
Uddannelsesleder i OECD Barbara Ischinger siger, at Kina f.eks. sidste år producerede 4,4 millioner kandidater, hvor samme tal for medlemslandene i EU ligger på 2,5 millioner.
Selv om folk med videregående uddannelse fortsat repræsenterer en lille andel af Kinas samlede befolkning på 1,3 milliarder, vokser andelen hurtigt.
“Disse tal indikerer, at tiden, hvor OECD-landene primært konkurrerede med lande, der tilbød lavtuddannet arbejdskraft, er ovre. I dag er lande som Kina og Indien begyndt at tilbyde højtuddannet arbejdskraft til lave omkostninger og i et stadig hurtigere tempo”, skriver Barbara Ischinger i en indledende kommentar.
Læs hele rapporten på www.oecd.org