UNDP og Danida drøfter tidlig genopbygning

Redaktionen

KØBENHAVN, 1. Oktober 2008: UNDP og Danida holder fra onsdag til fredag en international konference i København, hvor man samler erfaringer fra lande, der har været ramt af borgerkrige eller naturkatastrofer. Fire lande er i fokus: Pakistan efter jordskælvet, Burma efter cyklonen, og DR Congo og Liberia efter borgerkrigene.

Konferencen beskæftiger sig med den tidlige genopbygnings- og stabiliseringsfase, der er afgørende for at vinde freden og genstarte normal regeringsførelse.

Blandt de omkring 180 deltagere er lederen af FN’s samlede indsats i Liberia Ellen Margrethe Løj, ASEAN’s generalsekretær Dr. Surin Pitsuwan, ECOWAS’ præsident Dr. Mohammed Ibn Chambas og indenrigsminister Ambulai Johnson fra Liberia.

Fra Danmark deltager blandt andre udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) og stort set alle NGO’er, der arbejder med humanitær bistand.

Konferencen er den anden i en række på fem under overskriften “Humanitarian Space for improved response”. Formålet er at komme med bidrag til en revision af strategien for Danmarks humanitære bistand.