B.T.: Danida mistænker 2 firmaer for korruption – vil ikke ud med navnene

Redaktionen

Udenrigsministeriet/Danida hemmeligholder navne på 2 firmaer, som efterforskes, fordi de mistænkes for at have brugt danske u-landsmidler til korruption, skriver dagbladet B.T. tirsdag.

Det er kommet frem efter, at B.T. har søgt aktindsigt i 61 sager med mistanke om svindel og tyveri af danske u-landsmidler for i alt 18,7 millioner kr. i første halvår af 2009 – se også http://www.u-landsnyt.dk/indhold.asp?ID=19272&mode=Nyhed

Firmanavnene og sagerne fra januar og april i år bliver holdt hemmeligt af Udenrigsministeriet, der henviser til en paragraf i offentlighedsloven:

– Det er fuldstændigt rigtigt, at vi det sidste halve år har fået et par mulige korruptionssager på bistandsområdet. Sagerne bliver stadig undersøgt og dem tager vi selvfølgelig meget alvorligt, siger Erik Rasmussen, der er fungerende chef for Danidas Kvalitetssikringskontor, som efterforsker sager om misbrug af danske bistandsmidler.

Formand for den den danske afdeling af korruptionsbekæmperen “Transparency International”, Poul Mogensen, kræver øjeblikkelig åbenhed af Danida om de korruptionsmistænkte firmaer.