UMs nye struktur: Danidas chef degraderes til “direktør” i andet geled

Redaktionen

Degraderingen af Danida, eller “Sydgruppen”, som u-landssøjlen hed internt i Udenrigsministeriet, er nu komplet på Asiatisk Plads.

Danidas chef går fra at være en af 3 i Udenrigsministeriets absolutte toptriumvirat til blot at være en af 4 ledere i andet geled.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra ministeriet tirsdag.

Hvor Ib Petersen før som “Sydgruppechef” bestred den ene hovedsøjle i ministeriet, mens chefen for Nordgruppen bestred den anden – begge med reference til direktøren -, bliver han nu en af 4 “direktører” under den nye topchef, der samtidig kan smykke sig med titel af departementschef.

De 2 hovedsøjler forsvinder simpelt hen og erstattes af 11 nye centre.

Som det hedder i pressemeldingen:

“Udenrigsministeriets direktion vil fra 1. april i år, udover departementschef Claus Grube, være sammensat af følgende 4 medlemmer:

Ambassadør Michael Zilmer-Johns – Direktør for udenrigspolitik

Ambassadør Ib Petersen – Direktør for udviklingspolitik

Ambassadør Anne Steffensen – Direktør for Danmarks Eksportråd og administration

Ambassadør Ulrik Vestergaard Knudsen – Direktør for strategiudvikling

Udenrigsministeriets departementschef er formand for direktionen og koncernledelsen og vil indtil videre stå i spidsen for gennemførelsen af den nye organisationsstruktur, herunder hvad angår HR og ressourcer”.

Så kan Danida-folkene – og med dem deres chef – tænke tilbage på dengang Danida var Udenrigsministeriets tredje departement med egen departementschef i spidsen. Men det er godt nok mange år siden.

U-landsnyt følger i den kommende uge op på ministeriets nye struktur