Dansk udsendt dommer: Danida svigtede mig totalt i Mozambique

Redaktionen

Danida brugte ca. halvanden million kr. på at udsende den danske dommer, Torben Goldin, til Mozambique som seniorrådgiver for landets højesteretspræsident i 2004. På et år blev det kun til 30 minutters rådgivning, skriver dagbladet Information tirsdag.

Torben Goldin tog hjem et år før tid, sendte en stærkt kritisk rapport til sin arbejdsgiver, Danida, og ventede forgæves på en henvendelse om hans erfaringer.

– Efter flere måneder uden respons, ringede jeg selv til Danida. Så sagde de “nåe ja” og sendte en mand ud. Vi talte en halv time, og det var det. Siden har jeg ikke hørt noget, siger han.

Goldin siger, at Danida ikke havde sørget for at få Mozambique med på idéen om, at han skulle komme og blande sig: – Jeg blev mødt af en mur af modvilje….. ingen var interesseret i at holde møder med mig eller blive rådgivet, fortæller han.

Goldin føler ikke, at Danida var interesseret i at høre hans kritik. Inden han forlod landet, spurgte ambassaden på et afsluttende møde, om “der da ikke slet var noget positivt, han havde erfaret”.

– Min opfattelse var, at de fiskede efter noget, der kunne retfærdiggøre de penge, de havde postet i projektet. Men det var der ikke noget, der kunne, siger han til Information.

Oplysningerne kommer frem, efter at en lang række eksperter i Information den seneste uge netop har anført, at Danida før har begravet kritiske evalueringer og diskvalificerer dem, der har lavet kritiske evalueringer.

Læs hele artiklen på www.information.dk