Ungdomsbladet ZAPP fortsætter – bl.a. med Danida som sponsor

Redaktionen

Af Jan Kjær og Anne Mette Nordfalk
informationsmedarbejdere i Mellemfolkeligt Samvirke

Det er lykkedes Mellemfolkeligt Samvirke at skabe et nyt økonomisk fundament for ungdomsmagasinet “ZAPP jorden rundt”, efter de faste bevillinger bortfaldt med regeringens dramatiske beskæring af Danidas Oplysningsbevilling fra årsskiftet.

– Vi er utroligt glade for, at ZAPP nyder så stor good-will. På meget kort tid er det lykkedes os at samle en håndfuld engagerede samarbejdspartnere, der sammen med os ønsker at klæde elever i 7.-10. klasse godt på til at tackle globaliseringens udfordringer, siger ZAPPs redaktør Bettina Gram.

I 2006 udkommer ZAPP derfor med 4 numre, som udgives i samarbejde med årets sponsorer: EU-Nævnet, Danida, fagforbundet 3F og LO.

ZAPP vil fremover basere sin økonomi på lignende aftaler og er derfor på udkig efter samarbejdspartnere for 2007. Så hvis et firma eller organisation ønsker at formidle seriøse budskaber om globale emner til de 13 til 17-årige, kan man kontakte ZAPP for et muligt samarbejde.

Redaktør Bettina Gram understreger dog, at ZAPP vil være uafhængig af snævre sponsorinteresser. Målgruppen – de unge – vil forblive i fokus.

ZAPP sætter verden i øjenhøjde med unge – og unge i øjenhøjde med verden – via emner som fattigdom og rigdom, demokrati, børns rettigheder, handel og forbrug.

Hundredtusinder af unge har læst ZAPP i undervisningen gennem bladets 13-årige historie, og flere og flere teenagere får eget abonnement. Det koster 195 kr. for 4 numre, “serveret i et sprudlende layout og på et sprog, som tager unge seriøst”.

Derfor lyder opfordringen fra Bettina Gram: ”Køb et års abonnement på ZAPP til din yndlingsteenager!”

Kontakt: ZAPP-redaktør Bettina Gram – tlf. 77 31 00 00, e-mail: Mail: [email protected]