120 Danida-millioner til at sikre strøm i Bangladesh

Redaktionen

Danida har bevilget 120 millioner kr. til et stort elforsyningsprojekt i Bangladesh. Virksomhederne MT Højgaard og Lindpro har vundet opgaven, der skal give bangalerne mere stabil elforsyning og dermed mulighed for fremtidig udvikling, fremgår det af en pressemelding fra MT Højgaard tirsdag.

Arbejdet i Bangladesh indledes til september, når regntiden er overstået. Projektet skal være færdig den 31. januar 2007. På nuværende tidspunkt foretages der opmålinger af området.

MT Højgaard og Lindpros ekspertiser i samarbejde med Delpro skal sikre, at et af verdens fattigste og tættest befolkede lande får bedre strømforsyning.

Indsatsområdet ligger 60 km fra hovedstaden Dhaka, og de næste 2 år skal der etableres adskillige kilometer ny højspændingsledning, nye højspændingsmaster ligesom 3 eksisterende transformerstationer skal udvides.

Det er hverdag for beboerne i området, at strømforsyningen ofte svigter, og for de mennesker, som bor i yderområderne, er der kun strømforsyning et par timer om dagen. En mere konstant elforsyning vil få stor betydning for områdets udvikling.

– Når elforsyningen er færdiggjort i år 2007, vil området være meget mere attraktivt for både nationale og internationale virksomheder. Og flere virksomheder til området, betyder arbejdspladser, hvilket er en gunstig vej til bæredygtig udvikling, siger projektleder fra MT Højgaard, Torsten Thygesen.

Kun 4 medarbejdere udsendes fra MT Højgaard og Lindpro. De skal stå for den overordnede styring af projektet og den efterfølgende oplæring af de lokale, som en del af kontrakten med Danida. Alle andre ansatte på opgaven er bangalere:

– Vi er meget begejstrede for den lokale underentreprenør, vi har valgt, og hans arbejdskraft, som er kompetent og arbejdsom. Han har stor erfaring med at udføre netop denne type af projekter i Bangladesh, udtaler teknisk chef hos Lindpro, Mogens Christensen.

Bangladesh er programsamarbejdsland for Danida, det vil sige, at landet er sikret et fast relativt højt niveau af dansk bistand.

Med flere end 5.000 medarbejdere og en årlig omsætning på knap 7,4 milliarder kr. er MT Højgaard Danmarks største entreprenørvirksomhed.

Lindpro er en af Danmarks største elinstallationsvirksomheder med hovedafdeling i Glostrup og et net af afdelinger landet over, der forener organisationens tekniske kompetence med et solidt lokalkendskab og en hurtig serviceindsats, som det udtrykkes på hjemmesiden www.lindpro.dk.

Kontakter:
Torsten Thygesen, Projektleder, MT Højgaard, Tlf.: 29 45 92 86 og Mogens Christensen, Teknisk chef, Lindpro, Tlf.: 43 26 08 29.

Kilde: www.mthojgaard.dk