Høns i Malawi: Kvinderne får nu penge til ny skole

Redaktionen

Omkring 130.000 kroner fra det danske folk skal hjælpe 545 kvinder, der stod tilbage med gæld, da et Danida-projekt kuldsejlede, efter at VK-regeringen i 2002 besluttede at stoppe bistanden til det afrikanske land, Malawi, skriver Kristeligt Dagblad fredag.

Folkekirkens Nødhjælp har betalt kvindernes gæld, og nu ser det ud til, at landsbyboerne efter kvindernes ønske får en ny skole. Den skal bygges i landsbyen, Mbwindi, så børnene ikke skal gå en time til den nærmeste skole, hvor det regner ned gennem taget.

Danida er blevet kritiseret for ikke at have hjulpet kvinderne med deres gæld, da projektet brød sammen.

Fantasifulde bidrag har fået privatpersoner til at hjælpe der, hvor regeringens penge slap op. Bl.a. har kandidater til Europa-Parlamentet stået for at indsamle penge. Derudover udloddede Folkekirkens Nødhjælp udsigtspladser til kronprinseparrets karettur ved brylluppet for 2 uger siden. Pladserne kostede 100 kroner, og overskuddet gik til Malawi-kvinderne, anfører Kristeligt Dagblad.

Læs mere i u-landsnyt.dks arkiv, som rummer en righoldig artikelsamling om Malawi-sagen. Benyt søgefunktionen og skriv “Høns i Malawi”, så skulle artiklerne dukke op.