Udrensning i toppen af Sri Lankas militær

Forfatter billede

En gruppe ledende srilankanske militær officerer er blevet afskediget efgter mistanke om trussel mod den nationale sikkerhed, meddeler det srilankanske forsvarsministerium. Iagttagere ser derimod afskedigelsen som resultatet af den bitre valgkamp, hvor siddende præsident Mahinda Rajapaksa besejrede tidligere hærchef, Gen Sarath Fonseka.

En valgkamp hvor begge parter bl.a.anklagede modstanderne for attentatplaner. En række af de afskedigede officerer arbejdede for Gen Fonseka valgkampagne, og landets efteretningstjeneste har meddelt, at officererne er afvist for at opretholde disciplin og upartiskhed i de væbnede styrker. Mens regeringens kritikere har beskyldte den for undertrykkelse af oppositionen, har myndighederne anklaget Gen Fonsekas tilhængere for kupplaner.

Rajapaksa og Gen Fonseka var nære allierede under den militære offensiv, der besejrede separatisterne De Tamilske Tigre i maj sidste år. Men siden er de blevet bitre rival bl.a. over spørgsmålet om, hvem der skal tage æren for den militære sejr.

Læs videre hos BBC South Asia (link nedenfor).