Mere støtte til dialog med unge i Mellemøsten

Forfatter billede

Effekten af DUFs indsats med at bygge bro mellem unge i Mellemøsten og Danmark er ifølge en pressemeddelelse fra de unges paraplyorganisation så stor, at Udenrigsministeriet har bevilliget yderligere 3 millioner kr.

Målet er ifølge DUF at sikre dialogkorps af unge frivillige, der på tværs af kulturer, religioner og landegrænser skaber ny viden og indsigt mellem unge danskere og arabere.

I 2009 lancerede DUF den første fase af et dialogambassadør-projekt. Her besøgte 38 unge fra Jordan, Egypten og Danmark 1.470 unge på uddannelsesinstitutioner i de pågældende lande for at få sat ansigt på og nedbryde de mange fordomme, der blandt andet blev gødet, da Jyllands-Postens Muhammed-tegninger gik verden rundt.

DUF glæder sig over den fortsatte støtte til projektet og mener, at netop fokus på unge er afgørende for fremtidens globale løsninger, og i dagens pressemeddelelse, siger DUFs internationale chef, Julie Koch:

– Unge er ofte mere åbne over for andres synspunk-ter og værdier end voksne, og gennem dialog skaber de større gensidig forståelse for hin-andens holdninger og synspunkter. Det er centralt at engagere unge, for de er morgenda-gens beslutnings-tagere og meningsdannere, anfører hun.

Stor succesrate

Langt over halvdelen af de godt 1500 unge, der har deltaget i dialogaktiviteterne, fortæller, at de har opnået ny viden om samfundsforhold og måder at leve på i de pågældende lande.

Det viser en undersøgelse af dialog-indsatsen, som DUF har foretaget i samarbejde Dansk Institut for Internationale Studier. 82 procent af deltagerne i Danmark, 94 i Jordan og 84 procent i Egypten mener således, at de har opnået ny viden om leveforholdene i de andre lande efter at have deltaget i DUFs dialogprojekter.

Med den nye bevilling, der løber indtil udgangen af 2011, vil DUF fortsætte uddannelsen af unge fra Danmark, Jordan og Egypten som dialogambassadører. De unge 18-30-årrige repræsenterer en bred vifte af ungdomsorganisationer – lige fra politikere til spejdere. De har både muslimske og kristne trosretninger.

I løbet af efteråret modtager korpset uddannelse i dialog-fremmende-aktiviteter, herefter sendes de ud til en række uddannelsesinstitutioner og ungdomsorganisationer i både Jordan, Egypten og Danmark for at debattere Muhammed-tegningerne, kulturforskelle, ungdomsproblemstillinger og religionens indflydelse på ungdomslivet.