Ny antologi på dansk om forandringer i Mellemøsten

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Over 200 mødte op, da Center for Mellemøststudier i Odense fejrede sit 25 års jubilæum med en stor international konference den 26. og 27. september.

I anledning af jubilæet har Syddansk Universitet udgivet bogen ”Et andet nyt Mellemøsten”, som præsenterer eksempler på den forskning, der finder sted i centret, skriver Det arabiske Initiativ i sit seneste elektroniske nyhedsbrev fredag.

Titlen refererer til en bog, som centret udgav for 5 år siden: ”Et nyt Mellemøsten?”, der stillede spørgsmålet, om der i lyset af invasionen i Irak kunne tænkes at ske ændringer i retning af demokratisering og udvikling.

”Et andet nyt Mellemøsten” trækker trådene op fra dengang og viser, at selv om det ikke er blevet til et ”nyt Mellemøsten” forstået som en demokratisk og fredelig region, så er der sket forandringer.

Der er blot tale om ”et andet nyt Mellemøsten” end det mange håbede på ved Irak-krigens begyndelse.

Centerleder Peter Seeberg og ekstern lektor Morten Valbjørn har redigeret bogen. Ud over deres bidrag består bogen af indlæg fra adjunkt Jakob Feldt, videnskabelig assistent Mia Fenat, lektor Martin Hvidt, lektor Mehmet Ümit Necef samt gæsteprofessor Francesco Cavatorta.

Man kan læse mere om bogen på www.sdu.dk/Nyheder/Nyt_fra_SDU/et%20andet%20nyt%20mellemosten.aspx