World Aids Day 2009: ADRA Danmark lancerer virtuel videoinstallation

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

’Hiv er ik for børn’ er en internetbaseret videoinstalltion med 3 korte videoer, der viser, hvordan malawianerne dagligt kæmper for et værdigt liv i en verden, der er domineret af fattigdom og en allestedsnærværende aids-epidemi.

AIDS-epidemien udhuler Malawis udviklingspotentiale og efterlader familier i sorg og fattigdom – det er ikke for børn, skriver ADRA Danmark i en pressemelding mandag.

Moderkærlighed, sjippetove og ungdomsforelskelser

Du er inviteret på besøg hos familien Malunga, der har taget 6 forældreløse børn til sig. Og 10-årige Gladys danser sig til sine rettigheder, mens John bliver forelsket i verdens smukkeste pige.

Installationen fortæller almindelige malawianers historie, men giver dig også en masse fakta om aids-epidemien i Malawi og et indblik i, hvordan ADRA Danmark arbejder med aids. Installationen indeholder masser af fantastiske billeder fra Malawi.

Du kan møde dem alle sammen på ADRA Danmarks hjemmeside fra d. 1. december 2009.

http://www.adra.dk/Default.aspx?ID=6259

Her kan du også downloade din helt egen World Aids Day plakat.

Forebyggelsesindsatsen virker

Når vi den 1. december i år sætter fokus på aids-problematikken, er det med optimisme.

ADRA Danmark bider især mærke i UNAIDS konklusion i deres årlige update om epidemiens globale udvikling, hvor det ses, at antallet af nye hiv-infektioner i Afrika syd for Sahara er gået ned i 2008 med 15 procent. En af de medvirkende årsager er, at forebyggelsesindsatsen virker.

ADRA Danmark har i mange år arbejdet med aids og forebyggelse af hiv i flere afrikanske lande, bl.a. i Malawi. Her har medarbejderne bemærket, at der i dag er langt større åbenhed omkring aids end tidligere, og langt flere bliver testet.

Aids-projekt i Malawi

Den virtuelle videoinstallation omhandler ADRA Danmarks Danida-støttede projekt i Malawi LEFAM. LEFAM opbygger lokalsamfundenes evne til at håndtere de negative konsekvenser af aids-epidemien og giver den enkelte malawianer værktøjer til at undgå hiv-smitte.

Det handler om at give malawianerne kontrollen tilbage, så deres liv ikke defineres af aids, men af deres egne valg og handlinger.

Flere oplysninger om videoinstallationen eller ADRA Danmarks arbejde hos Mette Grøndahl Hansen på tlf. 45 58 77 15 eller Jacob Nue Møller på 45 58 77 14