Danida og IFU vil vække danske virksomheders interesse for Østafrika

Redaktionen

Danida og Industrialiseringsfonden for Udviklingslandene (IFU) inviterer danske virksomheder til Nairobi den 12. – 14. november for at præsentere aktuelle erhvervsmuligheder i Østafrika, skriver udenrigsministeriet på sit website

På konferencen i Kenyas hovedstad vil der være indlæg fra fremtrædende kenyanske politikere og erhvervsfolk samt fra danske virksomheder, der har haft succes i Afrika. Derudover vil der være mulighed for at blive matchet med afrikanske virksomheder, der søger europæiske samarbejdspartnere.

Der vil være mulighed for at stifte bekendtskab med IFU og Danidas erhvervsinstrumenter, herunder B2B Programmet, OPP Programmet samt Blandede Kreditter.

Erhvervsklimaet i Østafrika har de senere år været præget af høje vækstrater og politisk stabilitet, hvilket åbner op for nye erhvervsmuligheder i regionen. Særligt i Kenya, hvis strategiske placering giver virksomheder adgang til en befolkning på 380 millioner rundt om i regionen, oplever den private sektor stadig bedre forhold.

Det er vigtigt at fastholde denne positive udvikling i Kenya, og her spiller danske virksomheder en betydelig rolle. Den private sektor er således et vigtigt element i dansk udviklingsbistand, hvor eksempelvis langsigtede partnerskaber mellem danske virksomheder og virksomheder i u-landene bidrager til økonomisk vækst og social udvikling.

For virksomheder i u-landene er partnerskaber med danske virksomheder en unik mulighed for at få tilført viden og teknologi. Danske virksomheder får adgang til nye markeder og lavere produktionsomkostninger.

Danidas erhvervsinstrumenter støtter investeringer, innovation og iværksætteri i udviklingslande. Sidstnævnte i form af Business-to-Business Programmet, hvor virksomheder kan få støtte til at etablere langsigtede, kommercielle partnerskaber i Danidas programsamarbejdslande og Sydafrika.

Derudover støttes investeringer via Blandede Kreditter og innovation via Danidas Program for Offentlige Private Partnerskaber (OPP). Danske virksomheder kan videre få hjælp og rådgivning til investeringer i u-lande fra Industrialiseringsfonden for Udviklingslande (IFU).

Virksomheder, der ønsker at deltage i konferencen, kan ringe direkte til:

– Heidi Jørgensen, Dansk Industri telefon: 33 77 33 77
– Mette M. Andersen, Dansk Industri telefon: 33 77 33 77
– Den danske ambassade i Nairobi telefon: +245 20 445 1460

Hvis B2B Programmets kriterier for støtte opfyldes, kan den danske ambassade i Nairobi dække 90 procent af virksomheders rejse- og opholdsudgifter.