Danida arrangerer presserejse til Uganda med fokus på 2015 Målene

Redaktionen

Der har på det seneste været stor interesse for udviklingsmål, indsatsområder og prioriteringer – særligt i forbindelse med konferencerne Copenhagen Consensus og Global Conscience. Her har 2015 Målene, som er vedtaget i FN, også været inddraget.

På Copenhagen Consensus toppede bekæmpelse af hiv/aids og fejlernæring, fremme af frihandel og bekæmpelse af malaria listen over verdens store udfordringer.

2015 Målene er den internationale ramme for Danmarks udviklingssamarbejde. I Uganda, der er et af Danmarks 15 programsamarbejdslande, arbejder Danida f.eks. inden for sektorerne sundhed, vand og sanitet, landbrug og transport. På den baggrund arrangerer Danida nu en presserejse til landet med den overordnede målsætning at belyse, hvordan dansk udviklingsbistand hjælper Uganda på vej til at nå 2015 Målene.

Siden 2000 har FNs medlemsstater arbejdet frem mod de fælles 2015 Mål.
Hovedansvaret for opfyldelsen af mål 1 til 7 i Uganda ligger hos den ugandesiske regering, som med økonomisk og faglig bistand fra bl.a. Danmark har forpligtet sig til at lade opfyldelse af 2015 Målene indgå som styrende element i den nationale fattigdomsstrategi.

Mål 8 er derimod rettet mod industrilandene, der forpligter sig til at etablere et globalt partnerskab for udvikling, bl.a. med fokus på bistand, handel og gældslettelse. Danmark var det første land i verden, der publicerede en Mål 8 rapport i 2003, og den næste rapport forventes udkomme i august.

På presserejsen kommer der fokus både på dansk og international bistand og ikke mindst Ugandas eget bidrag til at nå 2015 Målene. Presserejsen tager udgangspunk i følgende emner, der alle er omfattet af 2015 Målene:

Sundhed (primært nedbringelse af børne- og mødredødelighed og bekæmpelse af hiv/aids)
Vand og sanitet (rent drikkevand, bæredygtigt miljø)
Ligestilling (med udgangspunkt i landbruget)

Der bliver desuden mulighed for at planlægge individuelt program en af dagene under besøget.

Rejsen finder sted i uge 40 med afgang fra København den 24. september og hjemkomst weekenden den 2-3. oktober. Medierepræsentanter, der deltager i presserejsen, får dækket udgifter til flybillet t/r til Kampala  på økonomiklasse samt lokal transport, mens hotel og forplejning er for egen regning.

Anmodning om deltagelse sendes senest torsdag den 1. juli på e-mail til: Janina Graae, Udenrigsministeriets Kommunikationsenhed, [email protected] Tlf.: 33 92 02 51 Mobil: 40 83 89 37

Læs mere om Uganda på Udenrigsministeriets hjemmeside på adressen www.um.dk/da/menu/Udviklingspolitik/LandeOgRegioner/Programsamarbejdslande/Uganda/

og om 2015 Målene på www.um.dk/da/menu/Udviklingspolitik/PolitikOgStrategier/2015Maal/2015mAAL.htm