Danida-penge til Caritas i Uganda

Redaktionen

Caritas Danmark har fået en bevilling på 10 mio. kr. fra Danida til 5-årigt udviklingsprojekt i Soroti i det østlige Uganda, skriver organisationen i sit seneste elektroniske nyhedsbrev tirsdag.

Projektet retter sig mod 1.200 familier. Knap halvdelen er mennesker, som har været på flugt fra (den særegne oprørshær) The Lords Resistance Army siden 2003. De har overlevet i flygtningelejre og har brug for langsigtet udviklingshjælp nu, da de er vendt tilbage til deres landsbyer.

Den anden halvdel af familierne er fattige bønder, der ligeledes forsøger at overleve ved at dyrke et lille stykke jord.

Projektet skal sikre, at alle disse familier får et bedre og mere varieret udbytte af deres jord, så de både kan brødføde sig selv og få en vis indtægt ved at sælge en del af afgrøderne.

Desuden sætter projektet fokus på kvinders rettigheder: Målet er, at mindst halvdelen af projektets deltagere er kvinder, og kvinderne skal beklæde mindst halvdelen af ledelsesposterne i de lokale grupper, som danner grundlag for projektet.