Foreningen Sex og Samfund er flyttet til den gamle LO-bygning

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Foreningen Sex og Samfund har brugt et par af de stille sommeruger til at flytte adresse fra Skindergade 28A til Rosenørns Allé 12. Her har man indtaget dele af stuen og hele første salen i den gamle LO-Bygning, hvor også Red Barnet har til huse.

Flytningen har givet Sex og Samfund væsentlig flere kvadratmetre og dermed mulighed for at give både nuværende og kommende ansatte bedre arbejdsforhold.

Sexlinien for Unge, Foreningens Prævention- og Rådgivningsklinik og Aidsnet – det danske NGO-netværk for aids  og udvikling – er flyttet med til Rosenørns Allé 12.

 
Sex og Samfund om Sex og Samfund:

Sex og Samfund arbejder for en verden med seksuel trivsel, ønskebørn og ingen sexsygdomme – for alle. Sundhed og rettigheder omkring seksualitet, graviditet og fødsel  – i udviklingsjargon kaldet seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder – er en menneskeret, uanset hvor i verden man bor, og uanset alder, køn, religion, eller ægteskabelig og social status. Derfor arbejder Sex og Samfund både nationalt og internationalt. 

Foreningen er privat, ikke-kommerciel og uden partipolitisk eller religiøs tilknytning. Arbejdsemnerne er specielt seksualundervisning og forebyggelse, prævention og sexsygdomme, uønskede graviditeter og abort.

I det internationale program arbejdes på 4 fonter. Foreningen: 

1) indgår i partnerskab og gennemfører udviklingsprojekter med organisationer i u-lande

2) opfordrer andre danske udviklingsorganisationer til at tænke sundhed og rettigheder omkring seksualitet, graviditet og fødsel ind i deres aktiviteter – og rådgiver dem i, hvordan man kan gøre det.

3) søger at påvirke danske politikere og få offentlig opbakning til, at Danmark yder mere u-landsbistand og prioriterer seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder

4) indgår i internationale netværk for at opnå global opbakning til seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder.

Foreningen er medlem af verdens største familieplanlægningsorganisation, International Planned Parenthood Federation, IPPF og har udviklingsprojekter i Vietnam, Uganda, Indien, Nepal, Pakistan og Bangladesh. Der lægges megen vægt på fortalerarbejde og den internationale indsats retter sig især mod unge og kvinder.

I Danmark driver foreningen Sexlinien for Unge, AIDS-Linien, en rådgivnings- og præventionsklinik og internetportalerne Hivinfo.dk og Abortnet.dk. Derudover tilbydes seksualundervisning for folkeskoleelever, seksualrådgivning for indvandrere, kurser for sundhedspersonale m.m.

På foreningens sekretariat er der en fast stab på 12 personer, mens en række konsulenter er tilknyttet i kortere eller længere perioder. Inkluderer man de forskellige rådgivningsinitiativer og præventionsklinikken er der en samlet stab på ca 120 (incl frivillige).

Foreningen Sex og Samfund, Rosenørns Allé 12, 1, 1634 København V. tlf: 33 93 10 10. fax: 33 93 10 09. [email protected]. website: www.sexogsamfund.dk

Katja Iversen, Informationskoordinator, Sex og Samfund, tlf. 33 69 56 01 og 61 69 56 01