Red Barnet mangler 4.500 frivillige til sin landsindsamling 3. september

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Søndag den 3. september holder Red Barnet sin første landsindsamling og formålet er at hjælpe krigsramte børn kloden over.

MEN: Der mangler indsamlere. Rigtig mange endda. Red Barnet har lige nu brug for 4.500 frivillige til at gå rundt med raslebøssen, skriver organisationen i en pressemelding onsdag.

– Ferien er overstået, og vi håber, at rigtig mange vil melde sig som indsamlere. På 3 timer får en indsamler ca. 1.000 kr.. ind. Det er penge, som kan sikre skolegang til 4 krigsramte børn i et år. Det kræver lidt af ens tid, men det kan ændre alt for børnene, siger Mimi Jakobsen, generalsekretær i Red Barnet.

Red Barnet har allerede oplevet massiv opbakning fra organisationens egne frivillige og erhvervsnetværket, der er tilknyttet Red Barnet.

– Vi har masser af koordinatorer og andre frivillige i hele landet, der er i fuld gang med at hverve og koordinere indsamlere. Man kan hjælpe dem og Red Barnet ved at tilmelde sig som indsamler på telefon 80 24 25 26, så vores ruter kan blive fyldt op, siger Mimi Jakobsen.

Første landsindsamling nogensinde

Det er første gang, at Red Barnet i lighed med andre store humanitære organisationer har fået tilladelse til at holde landsindsamling.

– Da det er første gang, har vi ikke et stort kartotek med indsamlere, vi kan trække på. Vi starter så at sige fra bunden. Omkring 1.500 har meldt sig, men vi mangler 4.500 flere, hvis det skal batte noget, siger Mimi Jakobsen.

Børn i krig

Temaet for indsamlingen er børn i krig. En del af overskuddet går til at:

– hjælpe tidligere børnesoldater
– hjælpe piger, der er blevet seksuelt misbrugt i forbindelse med krigshandlinger
– sørge for uddannelse til børn i krig.

Millioner af børn verden over er berørt af krig og væbnede konflikter. 300.000 er direkte involverede som børnesoldater eller ”hustruer” og fødemaskiner for soldater. Alene i det nordlige Uganda er 25.000 børn i de sidste 20 år kidnappet af den excentriske oprørshær “Lords Resistance Army” til et liv som børnesoldater eller ”hustruer”.

– Jeg har selv lige været på besøg i det nordlige Uganda. Det var en rystende oplevelse. Jeg mødte børn, der har været kidnappet til et liv som soldater og andre børn, helt ned til 10-års-alderen, der dagligt er i fare for at blive kidnappet, voldtaget eller slået ihjel. Det er bl.a. de børn, pengene fra landsindsamlingen skal gå til, siger Mimi Jakobsen.

Det går pengene til

Siden 1994 har Red Barnet været med til at drive et center for de tidligere børnesoldater og ”hustruer” i byen Gulu i det nordlige Uganda. Her får børnene medicinsk behandling, terapi, undervisning og hjælp til at blive genforenet med deres familier. Red Barnet støtter også skoler i flygtningelejrene og organisationer, der bekæmper hiv/aids blandt børn i lejrene.

De øvrige midler fra landsindsamlingen vil gå til Red Barnets arbejde med udsatte børn i Danmark, Grønland og resten af verden.

Man kan som nævnt melde sig som indsamler på tlf 80 24 25 26 eller www.redbarnet.dk

Yderligere information hos fundraisingchef Ellen Smidt-Nielsen tlf..: 28 86 25 99

Mette Hilden, pressemedarbejder, Direkte 88 24 85 78, Mobil 24 21 45 35, e-mail [email protected] – Red Barnet, Rosenørns Allé 12, 1634 Kbn V. Tlf. 35 36 55 55, Fax 3539 1119.