DUF: 28 unge fra hele verden mødes 3 uger i Danmark

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Redaktionen

Dansk Ungdoms Fællesråds (DUF) Ungdomslederkursus slår deltagerrekord i år med 28 projektmagere fra hele verden, fremgår det af en artikel i DUFs seneste elektroniske nyhedsbrev tirsdag.

Af Jakob Harbo Andersen

Da DUFs ungdomslederkursus blev skudt i gang på Haslev Udvidede Højskole mandag den 18. august, var det startskud til 3 uger med internationale udfordringer og et tætpakket kursusprogram.

Deltagerne er 28 ungdomsledere fra DUFs medlemsorganisationer og deres samarbejdspartnere rundt om i verden.

Kurset skal klæde ungdomslederne menneskeligt og fagligt på til at rejse ud i verden og arbejde på et af de projekter, som DUF støtter via sine internationale projektpuljer.

Derfor bliver der undervist i alt fra interkulturel kommunikation og konflikthåndtering over demokrati og ligestilling til projektstyring og evaluering.
Til lejligheden har DUF allieret sig med undervisere fra NGO- og udviklingsverdenen, der hver især har lang erfaring med at arbejde med de emner de underviser i.

– Der bliver fuld knald på de faglige udfordringer. Men der bliver også masser af tid til at mødes på tværs af kulturelle skillelinjer og opleve, at folk i virkeligheden har en masse tilfælles, selv om de kommer fra 4 verdenshjørner, siger Julie Koch, der er leder for DUFs Internationale Projektafdeling, som arrangerer kurset.

Som en del af kursets undervisning i demokratisk forståelse skal deltagerne bl.a. besøge Christiansborg. Her vil de møde folketingsmedlem for det Radikale Venstre; Simon Emil Ammitzbøll, der har en fortid som aktiv i DUF.

Deltagere med forskellige baggrunde

Af ungdomslederkursets deltagere er de 15 fra udlandet og 13 fra Danmark.

De danske kommer fra 8 DUF-medlemsorganisationer og de udenlandske fra vidt forskellige lande – heriblandt Rwanda, Uganda, Kenya og Ghana i Afrika og Mongoliet i Asien.

Som noget nyt i år er også Mellemøsten repræsenteret. Her kommer deltagerne fra Egypten, Libanon og Palæstina. Derfor foregår al undervisning og kommunikation på engelsk.

– Folk har meget forskellige baggrunde fra arbejdet i deres ungdomsorganisationer og meget forskellige sprogkundskaber, så det er selvfølgelig en udfordring at ramme et niveau, hvor alle får noget ud af det. Selv om de bliver trætte undervejs, viser erfaringerne, at de i sidste ende lærer en hel masse ved at arbejde og leve tæt sammen i 3 uger, siger Frederik Fredslund Andersen, der også var med til at arrangere kurset sidste år.

– Deltagerne på tidligere kurser har meldt tilbage, at det har været en uforglemmelig oplevelse at være med i en så blandet international gruppe. Og bagefter holder de fast i kontakten til hinanden på tværs af projekter og landegrænser, tilføjer Fredslund Andersen.

Fakta om ungdomsledere:

– En ungdomsleder er en langtidsfrivillig, der er knyttet til et af DUFs medlemsorganisationers udviklingsprojekter eller partnerskaber med unge i u-lande eller Mellemøsten.
– Projekterne og partnerskaberne er finansieret via DUFs internationale puljer.
Medlemsorganisationerne kan søge om at få knyttet op til 6 ungdomsledere til deres projekt eller partnerskab.
– Ungdomslederne er ansat i 3-12 måneder og kan både være unge fra den danske organisation eller partnerorganisationen.
– Ofte er der ungdomsledere fra både den danske organisation og partnerorganisationen – f.eks. 2 fra hver organisation.
– Ungdomsledernes primære opgave er at gennemføre projekterne mellem DUFs medlemsorganisationer og deres partnere. De konkrete arbejdsopgaver er meget forskellige fra projekt til projekt.
– Ungdomslederkurset er et obligatorisk træningskursus, der forbereder ungdomslederne til de opgaver og udfordringer, der venter dem.
– DUF arrangerer kurset, mens organisationerne er ansvarlige for projekterne eller partnerskaberne.