Danida inviterer til temadebatter om demokratisering og udvikling, menneskeretten og skrøbelige stater

Redaktionen

Danida inviterer nu den danske ressourcebase til en tematisk drøftelse om demokratisering og udvikling, herunder betydningen af effektive parlamenter og politiske partier samt frie medier og ytringsfrihed fredag den 14. marts kl. 9 – 13 i Eigtveds Pakhus, rum III, Asiatisk Plads på Christianshavn i København.

Og til en tematisk drøftelse om menneskerettigheder og skrøbelige stater tirsdag den 22. april (nærmere tid og sted oplyses senere).

Arbejdet med at udarbejde en strategi for dansk støtte til fremme af demokrati og retssamfund i u-landene er i gang i Danida.

Strategien forventes at blive rettet mod indsatser i programsamarbejdslandene men vil også blive retningsgivende for det danske engagement omkring demokrati og retssamfund i andre lande, ligesom den vil supplere eksisterende prioriteter for det danske engagement i multilaterale fora.

En række eksterne konsulenter har for Danida udarbejdet baggrundspapirer, der dækker forskellige områder af demokratisering. Formålet er at understøtte overvejelserne om en række centrale udfordringer i forhold til demokratisering, men de udgør ikke en officiel baggrundsanalyse fra ministeriets side.

Papirerne kan findes på Udenrigsministeriets hjemmeside via
www.um.dk/NR/rdonlyres/E97E7A5E-9E0E-46B7-A165-92247E36F14D/0/FoEdraftDenmark25Feb.pdf
og
www.um.dk/NR/rdonlyres/2EE0B728-96A9-4A16-B490-5297DDA1C8A5/0/DemocracyandDevelopmentDenmarkEssexDraft2.pdf

De fordeler sig som følger:

– Democracy and Development: Issues paper prepared for the Ministry of Foreign Affairs of Denmark (Todd Landman og Sebastian Dellepiane)
– Donor support to parliaments and political parties: an analysis prepared for Danida (Greg Power) (dokument vil være tilgængeligt senere)
– Promoting Freedom of Expression and an Independent Media: Challenges and Opportunities in the Modern World – issue paper for the Ministry of Foreign Affairs, Denmark (Andrew Puddephatt)

Forfatterne til baggrundspapirerne vil være til stede på mødet og kort introducere deres analyser, hvorefter der vil være mulighed for debat.

Danida vil gerne indbyde alle interesserede til at kommentere og supplere de fremlagte papirer frem til og på selve mødet. Vi håber, at mange vil benytte lejligheden til bidrage med erfaringer og viden.

Danida indbyder også til en tematisk drøftelse om menneskerettigheder og skrøbelige stater

Mødet er en opfølgning på et internationalt seminar, som Udenrigsministeriet holder den foregående dag om menneskerettigheder og skrøbelige stater med deltagelse af en mindre gruppe deltagere. Der vil være mulighed for debat og for at bidrage med erfaringer og viden på dette felt.

Overseas Development Institute, der har medvirket til at arrangere seminaret samt tidligere vicegeneralsekretær for Amnesty International Derek Evans, der har udarbejdet et baggrundspapir om menneskerettigheder og skrøbelige stater for Udenrigsministeriet, vil være til stede på mødet.

Tilmelding til et eller begge arrangementer kan ske til Danidas Udviklingspolitiske kontor på tlf. 33 92 13 19 eller via e-post til [email protected] senest tirsdag den 11. marts.

Arrangører: Strategi-gruppen i Danida (Bistandsfaglig tjeneste, Udviklingspolitisk Kontor og Menneskerettighedsenheden)