Jordans konge udpeger ny premierminister imens Egypten koger

Forfatter billede

Alt imens verden skuer mod begivenhederne i Egypten har Jordans kong Abdullah i ro og mag udskiftet sin premierminister.

Ifølge det jordanske nyhedsmedie Ammonnews, kommer udskiftningen i kølvandet på ugentlige demonstrationer i hovedstaden Amman, hvor unge som gamle har protesteret imod ringe levestandarder og høje fødevarepriser, som det er set i regionen de seneste uger.

Den nye premierminister, Marouf Bakhit, som har en militær baggrund tilhører den aldrende politiske klasse som skal forsøge at indfrie kravene om politiske reformer og øgede muligheder for en voksende (protesterende) ung befolkning.

I tiltrædelsesbrevet til Bakhit understregede kongen, at den nye regerings vigtigste opgave bør være: “at tage hurtige praktiske og håndgribelige skridt til at udløse en reel politisk reformproces, som afspejler vores vision om omsiggribende reform, modernisering og udvikling.”

Hvorvidt den netop tiltrådte premierminister formår at indfri de mange krav i en periode med høj bølgegang i regionen vil vise sig i de kommende måneder.