Erkan Özden og Puk Damsgård nye korrespondenter for DR

Forfatter billede

Samtidig med at der er masser at rapportere om fra Mellemøsten, har Danmarks Radio sat navn på, hvem der fra sommer skal være DRs korrespondent i området, og hvem der skal være DRs nye korrespondent i Washington, skriver DR online fredag.

Fremover bliver det Puk Damsgård Andersen, der skal rapportere fra Mellemøsten. Lige nu er hun freelancekorrespondent for DR og Jyllands-Posten fra Kabul i Afghanistan, ligesom hun skriver til flere udenlandske blade, f.eks. New York Times.

Tidligere har den 32-årige journalist været fastansat på Jyllands-Posten, men også leveret stof til Montagegruppen på P1, DR Ung og Kulturnyt på DR.

Puk Damsgård Andersen er bachelor i journalistik fra Syddansk Universitet i Odense, ligesom hun har studeret arabisk sprog samt studier i Mellemøsten fra Åbent Universitet ved Syddansk Universitet.

Hun afløser Steen Nørskov, der har været DRs korrespondent i Mellemøsten siden 2007, og som fremover skal arbejde på udlandsredaktionen i DR Byen.

33-årige Erkan Özden bliver til sommer DRs nye mand i Washington, hvor han afløser Claus Fahrendorff, der har været korrespondent i USA siden 2008. Også han skal tilbage til DR Byen.

Erkan Özden indledte karrieren i DR som praktikant på TV-Avisen i 2003 og primært lagt sine kræfter på udlandsredaktionen, hvor han både har været rejsende reporter og vært for DR2 Udland i næsten 3 år. Senest har han også været vært og redaktionssekretær på TV-Avisen.

Ny generation af korrespondenter

– Der er tale om en ny generation af meget fagligt velfunderede korrespondenter. Erkan Özden har gode formidlingsevner – kombineret med en høj faglighed og seriøsitet. Og det samme har Puk Damsgård. Hun har et stort overblik og er dybt kompetent inden for stofområdet udland, siger DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup.

Han understreger, at begge korrespondenter kommer til at indgå i DRs arbejde med at revitalisere udlandsdækningen.

– Det er et af vores absolut vigtige indsatsområder i de kommende år, da selv nyheder, der foregår langt væk, får større og større indflydelse på og betydning for danskernes hverdag, siger Haagerup.