Mikrolån kan gøre meget gavn, men de kan også være svære at arbejde med i praksis.
Det erkender Dansk Forum for Mikrofinans og har derfor nu udsendt et sæt retningslinjer, der skal hjælpe danske NGOer og virksomheder i arbejdet med mikrolån og andre former for mikrofinans.
”Mikrolån og andre former for mikrofinans har hjulpet millioner af fattige, men der er også alt for mange eksempler på, at det har haft den modsatte virkning. Man må ikke glemme, at mikrolån også er mikrogæld, og at det indebærer en risiko for både låntager og udlåner. Derfor er der brug for retningslinjer, der kan understøtte god praksis” siger formanden for Dansk Forum for Mikrofinans, Christian Kruse, i en pressemeddelelse.
Det hedder videre i meddelelsen, at retningslinjerne er udarbejdet på baggrund af resultater fra Dansk Forum for Mikrofinans’ sektorundersøgelse, der blev udgivet tidligere på året, og på bevilling fra Danida.
I retningslinjerne kan man blandt andet få et overblik over de danske aktører og de forskellige roller, som danske organisationer og virksomheder kan have i arbejdet med mikrofinans. Retningslinjerne indeholder også gode råd til, hvad man skal være opmærksom på i arbejdet med mikrofinans.
Retningslinjerne bliver i disse dage lanceret på et kursus, Mikrofinans i Praksis, hvor 23 repræsentanter og medlemmer fra Dansk Forum for Mikrofinans deltager.
Retningslinjerne – inklusive et kortfattet dansk resumé – kan gratis downloades på
www.mikrofinans.dk